
תעשיית התעופה עומדת בפני מהפכה שעלולה לשנות לחלוטין את חוויית הטיסה כפי שאנו מכירים אותה. מושבי עמידה שאושרו לאחרונה מבחינה בטיחותית עשויים להפוך בקרוב למציאות במטוסים, כשנוסעים יוכלו לטוס כמעט בעמידה מלאה בטיסות קצרות של עד שעתיים.
המושבים החדשניים, שפותחו במיוחד עבור חברות הלואו-קוסט, מאפשרים לנוסע להיות חגור אך רתום למושב בצורה אנכית יחסית. הטכנולוגיה החדשה כבר עוררה עניין רב בקרב חברות התעופה האירופיות, בראשן ריינאייר, שהביעו נכונות להכניס את מושבי העמידה למטוסיהן.

הסיבה מובנת: רוב הטיסות בתוך אירופה הן קצרות יחסית, מה שהופך את הנוחות הפחותה למקובלת יותר כשמדובר בחיסכון משמעותי בעלויות. עבור נוסעים ישראלים, המושבים עשויים להיות רלוונטיים במיוחד לטיסות ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון.
עוד באתר:
היתרונות הכלכליים ברורים משני הצדדים. מחיר הטיסה במושב עמידה צפוי להיות זול משמעותית ממושב רגיל, כאשר ריינאייר כבר הודיעה על כוונתה למכור כרטיסי עמידה במחיר של בין פאונד אחד לחמישה פאונד – כ-24 שקל בלבד. עבור חברות התעופה, השילוב של מושבים אלה במטוס יאפשר הגדלת מספר הנוסעים בכ-20%, מה שמשמעותו הכנסות גבוהות יותר מכל טיסה.
השינוי צפוי להתחיל בעוד כשנתיים, כאשר הרגולטורים הבטיחותיים יאשרו סופית את השימוש במושבים. עד אז, נוסעים יוכלו עדיין ליהנות מהנוחות היחסית של הישיבה הרגילה – לפחות עד שהשוק יכתיב אחרת.
האם תהיו מוכנים לטוס בעמידה תמורת 24 שקל? השאלה הזו עשויה להפוך מתיאורטית למעשית מהר יותר ממה שאנו מעלים בדעתנו.