
הרב האמריקני אברהם קופר, פגש לאחרונה את נשיא סוריה החדש, אחמד א-שרע (הידוע גם בשם אבו מוחמד אל-ג'ולאני), בדמשק, והביע אופטימיות זהירה לגבי האפשרות לשלום בין סוריה לישראל. בפגישה, שהתקיימה לצד הכומר ג'וני מור, מקורבו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, קופר שמע מא-שרע על חזונו לסוריה מאוחדת ושוויונית, והציע שיתופי פעולה הומניטריים כצעד ראשון לקירוב בין המדינות.
קופר, ששימש כיו"ר הוועדה הבינלאומית לחופש דת בממשל האמריקני ופעל לקידום הסכמי אברהם במדינות ערב, תיאר את א-שרע כ"מנהיג מעניין שאפשר להתווכח איתו", למרות עברו האיסלאמיסטי כמנהיג ארגון הטרור ג'בהת אל-נוסרה, שהיה שלוחה של אל-קאעידה. "הוא מדבר על סוריה עם צבא אחד ושוויון זכויות. אם יצליח, זה יהיה שינוי של כללי המשחק", אמר קופר בראיון למגזין הסעודי אל-מג'לה. הוא הציע לא-שרע שיתופי פעולה עם ישראל בתחומי זיהוי נעדרים, מים וחקלאות, והודה לו על העברת ארכיון אלי כהן למשפחתו, תוך בקשה לסיוע בהשבת עצמותיו.
לגבי היחסים עם ישראל, קופר הציג מסלול מהיר בתיווך טראמפ. "אם טראמפ יזמין את נתניהו וא-שרע לוושינגטון לשיחה של כמה שעות, זה יכול לשנות את התמונה", אמר קופר, והדגיש כי מעורבותו של טראמפ תהיה קריטית להצלחת כל הסכם, כולל הצטרפות סוריה להסכמי אברהם. לדבריו, א-שרע הביע עניין בשלום, אך הדגיש כי עליו קודם כל לפתור את הקונפליקט עם ישראל.
עוד באתר:
הפגישה בדמשק התקיימה רגע לפני המבצע הישראלי "עם כלביא" באיראן, והייתה המשך לפגישה מוקדמת יותר בניו יורק עם שר החוץ הסורי, אסעד א-שייבאני. קופר ומור הציעו לא-שייבאני לשקם בתי כנסת בסוריה, בהשראת ביקורי יהודים באיחוד האמירויות לאחר הסכמי אברהם. "אתם יודעים כמה יהודים ירצו לבוא לסוריה כשהזמן יהיה נכון?" שאלו.
עם זאת, קופר מודע לחשדנות בישראל כלפי א-שרע, לאור עברו כמנהיג ארגון טרור. הוא טען כי גם אם יש ספקות לגבי כוונותיו, אין זה אומר שצריך להימנע מפעולה. "אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוא מעוניין בשלום", אמר, והוסיף כי הצעדים הראשונים צריכים להתמקד בשיתופי פעולה הומניטריים שיוכלו לבנות אמון.