
מאז קום המדינה חוותה ישראל לא מעט סבבי לחימה.קהילת הנדל"ן בישראל למדה לאורך השנים: גם בעתות מלחמה, הפגיעה בשוק היא לרוב זמנית ושטחית, והתחייה אחריה חזקה יותר.
במהלך הלחימה ניכרת האטה טבעית בפעילות, בעיקר מצד רוכשי דירות מגורים, זוגות צעירים, או קבלנים שנזהרים מלהתחייב על פרויקטים חדשים, אך מיד לאחר סיום הלחימה – נוצר גל של חזרה לשוק, ביקושים שנדחו, הצטרפות של משקיעים שניצלו את תקופת ההמתנה, ומחירים שמתחילים לטפס.

המשותף לכל התקופות הללו: נדל"ן ישראלי שמוכיח את עצמו כעמיד, חזק, ובסופו של דבר – שומר על מגמת עלייה. אחרי חודשים ארוכים בהם לא נחתם אף הסכם גג עם רשויות מקומיות, המדינה חוזרת לקדם שיווק מסיבי של דירות, עם מתווה חדש שיאפשר לשווק, כ-40 אלף דירות חדשות ברחבי הארץ.
עוד באתר:
הסכם הגג כולל חוזה בין המדינה לרשות מקומית, כאשר המדינה מתחייבת להשקיע סכומי עתק בתשתיות, ואילו הרשות מתחייבת להסיר חסמים, לקדם תוכניות, וּלהנפיק היתרי בנייה מהר. התוצאה: דירות שנבנות מהר יותר, שכונות עם תשתיות מראש, ועיר שמקבלת כלים להתמודד עם גידול באוכלוסייה.
על אף ההערכות במשק כי הפעם יוחלט על הפחתה, ברקע התחזקות השקל והמיתון באינפלציה, בנק ישראל החליט להותיר את הריבית על כנה, בשיעור של ארבעה וחצי אחוזים. הפעם האחרונה שבה הוחלט על הפחתת ריבית, בשיעור של רבע אחוז, הייתה בינואר 24, זמן קצר לאחר פרוץ מלחמת "חרבות ברזל"
פינת 'חדשות הנדל"ן' מתוך השידור ב'קול חי' • האזינו • >>>