
משרד הבריאות הכריז היום (חמישי) על השקת השירות הרשמי של פנקס החיסונים הדיגיטלי – כלי חדש שיאפשר לאזרחים לצפות ולעקוב אחר כלל החיסונים שניתנו להם. השירות כבר היה פעיל בחודשים האחרונים, אך כעת הושק רשמית ונעשה זמין לציבור הרחב.
הפנקס הדיגיטלי פועל כחלק ממאגר החיסונים הלאומי, שנכנס לתוקפו במרץ האחרון על פי חוק. החוק מחייב את כל הגורמים המחסנים להעביר דיווח על כל חיסון שניתן, וזאת בתוך 72 שעות לכל היותר.
מאגר המידע בפנקס כולל בשלב זה חיסונים שניתנו מאז כניסת השירות לתוקף, ולעיתים גם חיסונים מוקדמים יותר שנרשמו בעבר במערכות משרד הבריאות, כגון חיסוני קורונה, חיסונים מטיפות חלב וחיסונים אחרים. בעתיד צפויים להיכנס לפנקס גם חיסונים משנים קודמות, אך במשרד הבריאות מבהירים כי אין צפי מתי יושלם המידע המלא, בין היתר משום שבעבר תועדו חיסונים רבים בצורה ידנית – מה שמסרבל את תהליך הדיווח והזנת הנתונים.
עוד באתר:
כדי לגשת לפנקס החיסונים הדיגיטלי, כל שעליכם לעשות הוא להיכנס לאזור האישי באתר הממשלה ולבחור בלשונית "בריאות". המידע זמין גם בעברית וגם באנגלית, וניתן להורדה בלחיצת כפתור.
לדברי ד"ר שרון אלרועי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, מדובר בכלי שיסייע רבות למערכת הרפואית ולציבור: "הפנקס הדיגיטלי יסייע לשמור על רצף טיפולי, לדייק את המענה הרפואי ולמנוע סיכון למטופל בשל הסתמכות על דיווח עצמי ללא תיעוד."
עוד היא הוסיפה כי המאגר הלאומי יאפשר למשרד הבריאות לעקוב אחרי רמות ההתחסנות באזורים שונים בארץ, ובכך לפעול לחיזוק הכיסוי החיסוני באזורים חלשים, במטרה לצמצם תחלואה והתפרצויות מחלות: "מאגר החיסונים הלאומי ישמש את משרד הבריאות לעקוב אחרי רמות החיסון באזורים שונים ויאפשר תמרוץ ועידוד חיסונים באזורים עם כיסוי נמוך, כדי למנוע הפצה של מחלות ותחלואה של אנשים."
בהיבט הטכנולוגי, יוגב שמני, סמנכ"ל טכנולוגיות ושירותים דיגיטליים במערך הדיגיטל הלאומי, מדגיש כי המידע מאובטח ברמה גבוהה: "השירות עומד בתנאים מחמירים של אבטחת מידע וסייבר."
מנתוני משרד הבריאות עולה כי עד כה כ-190 אלף אזרחים כבר הורידו את פנקס החיסונים הדיגיטלי – מספר שמעיד על עניין ציבורי רב בשירות החדש.