
בתוך מערבולת הלחצים המדיניים, המגעים לעסקת חטופים והתמשכות הלחימה בדרום, שרת החוץ של האיחוד האירופי, קאיה קאלאס, מאשרת, כי הושג סיכום עם ישראל על שורת צעדים חדשים לשיפור המצב ההומניטרי ברצועת עזה. לדבריה, הצעדים יכללו הגדלה ניכרת של מספר משאיות המזון והסיוע שייכנסו לרצועה, וכן פתיחה של מעברים נוספים בצפון ובדרום. עוד נמסר כי ייפתחו נתיבי מעבר חדשים ממצרים ומירדן, מתוך מטרה להאיץ את קצב הכנסת המשלוחים לשטח הרצועה.
מוקדם יותר דווח בסוכנות הידיעות בלומברג כי ישראל והאיחוד האירופי הגיעו להסכם חדש ומשמעותי שנועד להגביר את הסיוע ההומניטרי הנכנס לרצועת עזה. כאשר על פי הדיווח, ההסכם שנרקם בצל ביקורת גוברת מצד גורמים ישראלים ובינלאומיים, כולל פתיחה של נתיבי מעבר חדשים שיאפשרו להאיץ את קצב כניסת המשלוחים לעזה, וכבר בימים הקרובים צפוי גידול ניכר בהיקף המשאיות ההומניטריות הנכנסות לרצועה.
לצד ההתפתחויות הללו, ממשיכה להתרקם בזירה המדינית עסקה אפשרית מול ארגון הטרור חמאס לשחרור החטופים. שר החוץ גדעון סער התייחס לנושא, ובחר לקרוא לראש הממשלה בנימין נתניהו לפעול בהחלטיות, מבלי להיגרר ללחצים פוליטיים מבית. לדבריו, "אני מחזק את ראש הממשלה, שנמצא כעת בשליחות מדינית חשובה בוושינגטון. על ראש הממשלה להתעלם מלחצים ואיומים פוליטיים, במאמץ להשגת מתווה לשחרור החטופים. זהו מהלך שמשקף את רצון הרוב בממשלה ובעם, ועולה בקנה אחד עם האינטרס הלאומי".
עוד באתר:
דבריו של סער נאמרים ברקע התנגדות מצד שרים בכירים, ובהם השרים איתמר בן גביר ובצלאל סמוטריץ', אשר מביעים הסתייגות פומבית מהסכם כלשהו עם חמאס, ואף מאיימים במשבר קואליציוני.