
סקר חדשות 14, שנערך על ידי שלמה פילבר ופורסם היום (חמישי), חושף תמונת מצב מפתיעה של מפת המנדטים, רגע לאחר ביקורו ההיסטורי של ראש הממשלה בנימין נתניהו בוושינגטון, שכלל פגישות עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ובכירי הממשל, ועל רקע השיחות להפסקת אש בעזה. למרות ההישגים המדיניים, מפלגת הליכוד ממשיכה להיחלש, בעוד מפלגת הציונות הדתית רושמת עלייה עקבית.

על פי הסקר, לו התקיימו בחירות היום, הליכוד בראשות נתניהו הייתה זוכה ב-34 מנדטים, ירידה של מנדט לעומת הסקר הקודם, אך היא נותרת המפלגה הגדולה בכנסת. אחריה, מפלגת הדמוקרטים של יאיר גולן עם 16 מנדטים (ירידה של מנדט), וישראל ביתנו של אביגדור ליברמן עם 14 מנדטים. ש"ס שומרת על כוחה עם 11 מנדטים, יהדות התורה עם 8 מנדטים, ויש עתיד וכחול לבן עולות במנדט ל-8 ו-7 מנדטים בהתאמה. הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ' מתחזקת ל-6 מנדטים, ועוצמה יהודית של איתמר בן גביר שומרת על 6 מנדטים. המפלגות הערביות, רע"ם וחד"ש-תע"ל, עומדות על 5 מנדטים כל אחת, בעוד בל"ד לא עוברת את אחוז החסימה.
בחלוקה לגושים, הקואליציה מגיעה ל-65 מנדטים, האופוזיציה ל-45, והמפלגות הערביות מוסיפות 10 מנדטים. בתרחיש שבו נפתלי בנט מתמודד עם מפלגת "בנט 2026", הליכוד יורדת ל-33 מנדטים, בעוד מפלגתו של בנט זוכה ב-15 מנדטים. הדמוקרטים וישראל ביתנו יורדות ל-11 מנדטים כל אחת, ש"ס מתחזקת ל-11, ויש עתיד, כחול לבן והציונות הדתית עומדות על 5 מנדטים כל אחת. הקואליציה מאבדת שני מנדטים ומגיעה ל-63, והאופוזיציה מתחזקת ל-47.
עוד באתר:
בהתאמה לראשות הממשלה, 51% מהנשאלים מעדיפים את נתניהו, 20% את בנט, 14% את גדי איזנקוט, ו-5% כל אחד לליברמן, לפיד וגנץ.