
בתוכנית 'בא בארבע' המוגשת על ידי קובי ברומר התארח אחר הצהריים (חמישי) איש התקשורת הפובליציסט קובי אריאלי.
בתחילת השיחה ניסה ברומר לגרור את אריאלי לדבר על פוליטיקה אך נתקל ממנו בסירוב מנומק: "הרעיון הוא שהשיחות האלה לא מקדמות לשום מקום, הן חוזרות על עצמם. באמת אין עוד דבר שחוזר על עצמו ומשעמם, כמו פרשנות פוליטית. אף אחד לא מוסיף כלום, יש רהוטים יותר ורהוטים פחות…".
בתור דוגמא הביא שני משפטי מחץ שכל פרשן שמכבד את עצמו חייב שיהיו אצלו בארסנל: הראשון: "שועל פוליטי ותיק, זה כל הפרשנים אומרים…, זאת שורה שאומרים אותה, לא משנה מה. תמיד כשאתה אומר אותה, אתה יוצא חכם."
עוד באתר:
והשני: "ובואו לא נשכח… עכשיו, אם פרשן פוליטי אומר בואו לא נשכח, אתה יכול לשכוח את זה בכיף… אין שום בעיה לשכוח את השטות שהוא הולך לומר עכשיו".
ומכיוון שלא רצו להרחיב בפרשנות פוליטית ולשעמם את המאזינים עברו לדבר על ענייני דיומא, ומה יותר מתאים ביום חמישי ליל שישי מאשר לדבר על צ'ולנט?
"אז מה העניין של אכילת הצ'ולנט בליל שישי? מה עומד מאחורי זה בעצם?" שאל ברומר, זאת ברקע הפסק המסעיר של הפוסק מרן הגר"י זילברשטיין שהובא ב'אמס'.
ואריאלי הגיע עם התשובה: "אני שומע, שיש ביקורת הלכתית לגבי העניין, אגב, יש לי פשרה, פשרה מצוינת. יש איזה ביקורת שאומרת שצ'ולנט הוא מאכל שבתי. והוא צריך להישאר כזה. אבל צריך לעשות באמת ההבדלה. מה שהופך את הצ'ולנט למאכל שבתי זה שהוא אוברנייט, שהוא עומד כל הלילה. כדי להראות לנו שלא מבשלים בשבת. זה מקור העניין. אז באמצע שבוע אפשר לאכול צ'ולנטים לבנים יותר. בני כמה שעות."
ברומר הזדעק: "זה הכי נורא והיום. זה גם אלה ששמים את ה… שלא השרו את זה כל הלילה. והשם ישמור במלחמה ושלום."
לסיום ביקש ברומר מאריאלי מתכון מנצח לצ'ולנט אמיתי, "זה מאוד מאוד קצר." הפתיע אריאלי, תחזיקו חזק: "חייב שיהיה שם בשר מאוד שמן. מא-ו-ד שמן. אנחנו עושים בבית עם בשר ראש. ולפעמים תוקעים גם איזה שומן. עדיף שיהיו גם עצמות ולא להתחכם עם תיבול לא לתבל, מלח. פלפל. אפשר קצת פפריקה. ותבלין ושמו שבת. זהו. אבוי למי ששם קטשופים ופירות וקליפות של בצל וטלפונים ישנים."
ברומר פחות התחבר… "לאאא, מה זה צ'ולנט?, זה צ'ולנט אשכנזי. בלי פפריקה ובלי כורכום ובלי חוויאג' ובלי… איך אתה לוקח לנו את כל הדברים שגדלנו עליהם? איך אתה יכול לעשות דבר כזה? זה לא הגיוני בשום אופן."
הויכוח נמשך … ואריאלי סיכם: "יש מאכל אחד בעולם שהאשכנזים עושים יותר טוב, וזה צ'ולנט. לא להתעסק, מלח פלפל… גם, לא לעשות את כל ההפרדות האלה של המרוקאים. יש גם את הגרביים בפנים…"
לשמע הגרביים לברומר נפתח התאבון: "מה את הגרביים האלה בפנים עם הגריסים? מה זה? זה נפלא!, זה נפלא!."
"כן, שיהיה מספיק דניירים בגרביים." הגיב אריאלי "בקיצור, זה אורגינל, בלי התחכמויות."
שיהיה בתאבון.
האזינו לשיחה המלאה מתוך 'בא בארבע' ב'קול חי' וב'קול חי מיוזיק' – כל יום ב-16:00: