
המשא ומתן לשחרור חטופים והפסקת אש בעזה הגיע למבוי סתום, לאחר שתגובת ארגון הטרור חמאס להצעת המתווכות לא מאפשרת התקדמות. בעקבות זאת, הוחזרו המשלחת הישראלית והמשלחת האמריקנית מדוחה להתייעצויות. גורם מדיני ישראלי הדגיש כי הפערים עם חמאס נוגעים לכל היבטי המו"מ, וראש הממשלה בנימין נתניהו הזהיר: "אם חמאס רואה בנכונותנו לעסקה הזדמנות להכתיב תנאי כניעה – הוא טועה ובגדול".
השליח האמריקני סטיב וויטקוף תקף בחריפות את חמאס, ואמר כי "הארגון פועל בחוסר תום לב ובדרך אנוכית". הוא הוסיף כי ארצות הברית "תשקול אפשרויות חלופיות להשבת החטופים וליצירת סביבה יציבה יותר לתושבי עזה". גורם מדיני ישראלי ציין כי "אף שהושגה התקדמות בימים הראשונים, נתקלנו בקשיים גדולים, בעיקר בסוגיית שחרור המחבלים". חמאס דרש לשחרר 200 מחבלים השפוטים למאסרי עולם ו-2,000 פלסטינים שנעצרו לאחר 7 באוקטובר, לעומת הצעה ישראלית לשחרור 125 אסירי עולם ו-1,200 פלסטינים.
המשלחת הישראלית שהתה בדוחה פרק זמן ממושך – הארוך ביותר מתחילת המלחמה – בניסיון למצות כל אפשרות להסכם. "פעלנו בכל הדרכים כדי לצמצם פערים, אך התשובה של חמאס לא מאפשרת התקדמות בלי תזוזה משמעותית בעמדותיו", אמר הגורם. הוא הדגיש כי "אין פיצוץ או קריסה, והמומנטום עדיין חיובי", אך יש צורך בהחלטות גורליות, ולכן הוחזר הצוות לישראל. "נחזור לדוחה ברגע שתימצא הדרך לצמצם פערים ולהגיע לסגירה. אנחנו לא מוותרים על אף חטוף", הוסיף.
עוד באתר:
מחלוקות נוספות כוללות את מנגנון חלוקת הסיוע ההומניטרי, כאשר חמאס דורש חזרה למנגנון הקודם, בעוד ישראל מעדיפה חלוקה באמצעות קרן אמריקנית. גם סוגיית מעבר רפיח עומדת במחלוקת, כאשר חמאס דורש לפתוח אותו לתנועת בני אדם. למרות הקשיים, המתווכות, קטאר ומצרים, ממשיכות במאמצים, ובכירים אמריקנים אמרו למשפחות החטופים כי "עדיין ניתן לנצל את המומנטום".