
דיווחים מדאיגים מאוקראינה מעלים כי אחרי שהכוחות הרוסיים הפעילו במשך חודשים לחץ רב כדי לכתר את העיר החשובה והאסטרטגית פוקרובסק, הם נכנסו אליה במהלך השבת. לפי דיווחים למעלה מ-100.000 חיילים מנסים להתקדם עוד יותר לתוך האזור.
למה פוקרובוסק חשובה? מדובר בעיר שהיא מרכז כבישים ומסילות רכבת במזרח מחוז דונייצק. היא שוכנת על נתיב מפתח, ששימש את הצבא האוקראיני לאספקת אנרגיה לכוחות בחלקים מזרחיים אחרים, אשר היו מעורבים זה מכבר בקרבות עזים.
המכרה היחיד באוקראינה שמייצר פחם מתכות – ששימש בתעשיית הפלדה שהייתה פעם רבת העוצמה – ממוקם כ-10 קילומטרים מערבית לפוקרובסק.
עוד באתר:
בנוסף, העיר נקראת "שער הכניסה למחוז דונייצק" והיא גם שולטת על מחוז דנייפרופטרובסק התעשייתי והחשוב מאוד שמגיע עד נהר הדנייפר (בתוכו נמצאת העיר דנייפרו שבה הקהילה הממוסדת הגדולה ביותר במדינה והיא נחשבת למרכז העצבים היהודי של אוקראינה).
רוב האנשים עזבו כעת את העיר כל הילדים פונו, ולדברי ראש הממשל הצבאי של העיר, סרחיי דובריאק, באזור נותרו פחות מ-1,500 תושבים.
אם הרוסים יצליחו להשתלט על פוקרובסק, כמו גם על העיירה קוסטיאנטיניבקה שמצפון-מזרח לה, אותה הם מנסים גם לכתר, אז מוסקבה תזכה בנקודת התחלה אסטרטגית להתקדמות צפונה, לעבר שתי הערים הגדולות ביותר שעדיין בשליטת אוקראינה במחוז דונייצק: קרמטורסק וסלוביאנסק.
השתלטות על פוקרובסק תאפשר למוסקבה לפגוע עוד יותר בקווי האספקה של אוקראינה לאורך החזית המזרחית ולהגביר את המתקפה שלה לכיבוש צ'אסיב יאר – עיירה הממוקמת בגובה רב יותר ומציעה אפשרות לשליטה רחבה יותר על האזור שמסביב.
כיבוש העיר הזו גם יעניק לרוסיה הזדמנויות נוספות לתקוף כאמור את מחוז דנייפרופטרובסק שבמערב אוקראינה – אזור שמוסקבה לא הכריזה עליו כחלק מהשטח המסופח, אך בו היא טוענת שכבר הקימה נוכחות צבאית קטנה.
לפי ה'טלגרף' הבריטי, המפקד הצבאי הבכיר של אוקראינה, אולכסנדר סירסקי – שהכריז במאי כי אוקראינה הפסיקה את המתקפה הרוסית הארוכה והעזה לעבר פוקרובסק ואף כבשה מחדש כמה אזורים – אמר לאחרונה כי כוחותיו עומדים איתנים.
"גורמים אוקראינים אומרים שרוסיה תקפה את כוחותיה ללא הרף בארטילריה, פצצות ומל"טים, תוך שהיא שולחת קבוצות קטנות של לוחמים כדי לכבוש שטח, במקום יחידות חיל רגלים גדולות או כלי רכב משוריינים.
"סירסקי העריך כי לרוסיה יש 111,000 חיילים באזור פוקרובסק. הנשיא וולודימיר זלנסקי ביצע מספר שינויים בכירים באנשי הצבא במהלך הגנת העיר. אוקראינה טוענת שמוסקבה ספגה אבדות כבדות לאחר מאמציה האינטנסיביים לחדור.
"מצד שני" טוען ה'טלגרף', "דווקא מוסקבה היא זו שטוענת כי כוחות אוקראינים סובלים מאבדות כבדות. אף צד לא מספק נתונים מלאים על נפגעים.
"הרשויות האוקראיניות עשו מאמצים אינטנסיביים לשכנע את תושבי העיר שנותרו – בעיקר קשישים וחולים – להתפנות. למרות שדגל אוקראינה הכחול-צהוב ממשיך להתנוסס, העיר היא רק צל של מה שהייתה פעם: ללא חשמל, גז, חימום או מים זורמים".