
כדורי שוקולד ציפס | יהודית לוי
18 יחידות גודל בינוני:
1/2 כוס סוכר חום (100 גר)
1/4 כוס סוכר לבן (50 גר)
115 גרם חמאה/ מרגרינה -רכה!
1 ביצה גודל לארג׳
2 כפיות תמצית וניל
1 1/3 כוסות קמח (190 גר)
3/4 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס שוקולד ציפס- או כל שוקולד אחר שאוהבים!
עוד באתר:
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבלים חמאה רכה מאוד עם סוכר לבן וחום עד לקבלת מרקם קרמי בערך 2 דקות
מוסיפים ביצה ותמצית וניל עד לאיחוד
בקערה נפרדת מערבבים קמח , סודה לשתיה ומלח
מוסיפים את תערובת הקמח לחמאה ומערבבים לאיחוד
מוסיפים שוקולד ציפס או כל שוקולד אחר ומערבבים
אם הבצק רך מידי מכניסים 20 דקות לקירור מוציאים ומגלגלים כדורים יפים,
אם אופים במקום לחמם תנור ל175 מעלות מניחים כדורים במרווחים גדולים ואופים 10-12 דקות לא יותר
אופציה נוספת להקפיא כדורים – וכשאורחים נוקשים בדלת להוציא מהמקפיא לסדר בתבנית ולאפות 3 דקות יותר מהרגיל ויש לכם נשנוש חם מפנק וטעים בכל הזדמנות…