
אלפים רבים השתתפו בהלוויתו של מרן הגאון רבי חיים שאול גריינמן זצ"ל שנפטר באופן פתאומי במהלך שביעי של פסח כשהוא בן 89 שנים.
עוד קודם להלוויה, נאספו אלפים רבים בבית מדרשו הגדול של מרן הגר"ח זצ"ל ברוב דבורה הנביאה בעיר בני ברק – לאמירת פרקי תהילים לקראת ההלוויה עצמה.
עוד באתר:
אמירת התהילים לפני ההלוויה היא על פי מה שביקש מרן הגרח"ש זצ"ל בצוואתו – להעתיר בעדו, כך נאמר בהודעה בהלוויה.
ראשון המספידים, רבי דוב לנדא, ראש ישיבת סלבודקה, דיבר על "לימוד התורה בעומק העיון חודר ומקיף עד לכלות כל הכוחות, בדרך של מאור עינינו מרן החזו"א – דרך עמוקה שנדרש לה עמל רב".
ראש ישיבת סלבודקה, המשיך ואמר כי "בדרך זו הוא למד בכל ימותיו, למד ולימד, ויעידו ספריו הרבים העמוקים והרחבים על עומק לימודו".
כמו"כ העלה הגר"ד לנדא את יראתו וחסידותו של מרן הגרח"ש גריינמן ואת מעשיו בחסד ובצדקה בעצה ובתושיה, "אי אפשר למנות את כל ה'מתיבותות' ומוסדות החינוך שהקים לקירוב הרחוקים ושאותם כיון עד יומו האחרון".
בסוף דבריו הקריא מצוואתו של הגאון זצ"ל: "תחילה אבקש ללמד ולהתפלל בתפילת 'אנא' בלימוד משניות למחילה לסליחה ולכפרה לתקן את עוונותי וכל המרבה בזה יתברך ממקור הברכות".
עוד מצוואתו: "בקשתי זו שטוחה לכם ולכל מאן דרחמנא. אנא תתייחסו לבקשה זו כאילו אני עומד ומבקש ומתחנן ומבקשכם ולב יודע מרת נפשו".
לאחר מכן הספידו אחיו הגאון רבי מאיר גריינמן שאמר כי אין בכוונתו "להאריך בדברים מחמת דברי השו"ע שאין מספידים בחודש ניסן, ובפרט שהייתה הוראה מפורשת ממנו, אולם כמה מילים בקצרה על עמל התורה שלו", לדבריו, "אין אני ראוי לדבר עליו כי אני רחוק ממני הן בתורתו והן במעשיו הגדולים".
אחיו סיפר כי "בשנת תשס"ט בעת שיצא מניחום אבלים אצל בניו של הגאון רבי יהודה שפירא – הוא ביקש ייסורים. והנה למחרת נפל ארצה. לימים הוא אמר כי הוא הרגיש שמלאך דחפו מהשמיים".
"מאז סבל ייסורים גדולים גם כאלה שלא ידועים. בלי יכולת לזוז. כמו בית כלא של שש שנים, ובתוך סבלו ישב ולמד תורה אדם כי ימות באוהל".
הגאון רבי מאיר גריינמן הוסיף על אחיו הגאון זצ"ל כי מרנא החזו"א זצ"ל, "מסר לו שערי חוכמה והוא היחידי שממשיך דרכו", כמו"כ סיפר כי "בערוב ימיו אמר עליו מרן החזו"א – לאמו שהקב"ה הזמין גדול לדור הבא, ולאחר פטירת החזו"א יותר מ-60 שנה אחרי, עשה כאילו עומד לפני רבו. כתלמיד. היה נוהג לומר שכל מה שיש לו זה מרבו החזו"א. וזה מה שמסר לבניו ותלמידיו שימשיכו דרכו בכל תוקף".
לאחר מכן מסע ההלוויה החל לכיוון בית העלמין 'זכרון מאיר' שם הוא יטמן בסמון לציון דודו מרנא החזו"א זצ"ל".
קודם לכן הוכרז כי על פי צוואתו, "צאצאיו לא ילכו אחריו כמו שכתוב בצוואה שלא ילך אחריו אף אחד מיוצאי חלציו", כמו"כ נאמר כי "מחמת כבודו, יישאו את המיטה רק כאלו שקיבלו רשות לכך".
בעקבות האסון הגדול שאירע בהלווית מרן בעל 'השבט הלוי' במוצאי חג ראשון של הפסח, שבו נמחצו למוות הרב מרדכי גרבר מאלעד והחתן יצחק סאמט מירושלים – משטרת ישראל לא לוקחת סיכונים וכבר משעות הבוקר לא הותרה כניסה של כלי רכב בכל אזור ההלוויה.
מלבד כוחות הביטחון, גם כוחות גדולים של מד"א, הצלה גוש דן, איחוד הצלה, אבטחו רפואית את רבבות האנשים בהלוויה.
משטרת ישראל חסמה כבר מהבוקר בשעה 10:00 לכניסת כלי רכב את הרחובות עזרא, חזון איש, דסלר עד שדרות ירושלים ורחוב נחמיה.
אפי פלדמן ראש סניף איחוד הצלה בבני ברק אמר כי "כהפקת לקחים מהלווית מרן הגר"ש וואזנר זצוק"ל אנו קוראים למשתתפי ההלוויה להימנע מכל צעד שיכול לגרום לסכנת חיים, מזג האוויר החורפי צפוי ככה"נ לסייע ולחסוך מקרים של איבוד נוזלים והתייבשות אך הציבור הרחב נקרא להימנע מטיפוס על מקומות המועדים לנפילה מגובה בכדי למנוע אסונות מיותרים".