למביאסי

חציל ממולא בבשר עגל ועשבי תיבול

2 כפות שמן חמניות
2 כפות שמן זית
חצי ק"ג בשר עגל טחון
חצי כוס צנוברים קלויים
3/4 כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 לימונים כבושים חתוכים לרבעים

בעזרת סכין חדה וקטנה חוצים את החצילונים לאורכם ומרוקנים את תוכנם כך שיישארו סירות חצילים. מברישים את סירות החצילים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

חותכים את ליבת החציל לקוביות ומזהיבים במחבת עם מעט שמן חמניות ושמן זית, מסננים את הקוביות מהשמן ושומרים בצד.

בקערה גדולה מערבבים בשר הטלה, הצנוברים, השום, כוסברה, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות החצילים המטוגנות. בעזרת ידיים נקיות מכינים קבבונים אליפסיים מתערובת הבשר וממלאים את סירות החצילים.

במרכז כל תלולית בשר משבצים רבע לימון כבוש. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות עד שמלית הבשר מוכנה.

אוסובוקו

4 נתחי אוסובוקו עגל (250 גרם האחד)
רבע כוס שמן
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
2 גבעולי סלרי בהירים, קצוצים
5 שיני שום, כתושות
4 עגבניות רכות, קצוצות דק
בצל גדול, קצוץ דק
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
כפית פפריקה מרוקאית חריפה
כפית פלפל לבן טחון
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית כמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית כורכום טחון
כפית סוכר
כוס יין לבן
2 כוסות מרק עוף צח

בסיר רחב ושטוח, היכול להכיל את הבשר בשכבה אחת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר 2 דקות מכל צד. מתבלים את האוסובוקו במלח ופלפל משני הצדדים ומעבירים לקערה. (אין צורך להמליח הרבה כי הנתחים מוכשרים)

מוסיפים לסיר את כל הירקות הקצוצים ואת כל התבלינים ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את היין. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את המרק. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 3-4 שעות, עד שהבשר רך והרוטב מסמיך. מגישים על פירה או אורז לבן.

סלמון אפוי עם עשבי תיבול

2 ק"ג נתח פילה סלמון טרי
4 שיני שום פרוסות דק
כף גדושה של חרדל דיז'ון
שמן זית בתרסיס
עלים משלושה גבעולי טימין
עלי מרווה משני גבעולים, קצוצים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
קליפה מגוררת מלימון גדול

מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מחדירים את פרוסות השום לתוך נתח הדג, מורחים בחרדל ובשמן זית.

מתבלים בטימין, מרווה, מלח ופלפל ומעסים את הדג כשתי דקות. מניחים את נתח הדג על רשת המונחת בתבנית האפייה.

צולים 20 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לחום בינוני של 180 מעלות וצולים כ- 15-5 דקות נוספות, תלוי בגודל הדג. מפזרים מעל את גרידת הלימון ומגישים.











עוד כתבות שיעניינו אותך

המלחינים 4

יוסף אבגי הציג שיר על "פחדים" • זה עבד לו?

המלחינים
ביזוי מחפיר

מזעזע: עשרות קנאים הפגינו נגד הגרמ"ה הירש

נתי קאליש
הקלו בעונשו

תאונה קטלנית: חרדי בן 23 נידון לשש שנות מאסר

יוני שניידר
זו הסיבה

מוצאת הטלפון של הפצ"רית תובעת מאות אלפי שקלים

אבי יעקב
הקטע המלא לצפייה

מדהים: כך מצא הזמר אבי אילסון את רעייתו

מנחם טוקר
אין פחד

תיעוד המרדף המסוכן: חצוף בן 15 נמלט על אופנוע

גדי פוקס
צפו בתיעוד

הגר"י זילברשטיין על הרב קוק: "הוא ההכנה למשיח"

נתי קאליש
פתרון התעלומה

תושבי בני ברק נדהמו: משאית גרטה רכבים חונים

שמעון כץ
הרגעים היפים

כעת להאזנה: פלייליסט שירי השבת שאתם בחרתם

מערכת אמס
הגרי"ש הורה

זו לא תפילה: "לסגור את הסידורים וללכת הביתה" | צפו

נתי קאליש
ירי ורימונים

ג'דיידה מכר: קבלן ערבי זכה במכרז ונסחט באיומים

אבי יעקב
נס בתוככי הקסבה

קבוצת חסידים נקלעה לשכם וחולצה בשלום

נתי קאליש
נושמים לרווחה

שבוע אחרי התיעוד: 6 השודדים המפורסמים נלכדו

גדי פוקס
פרצה חמורה

הרבנים נגד המקצוע החדש לנשים חרדיות: "עבודה שפלה"

נתי קאליש
צפו בדברים

רה"מ נתניהו הכריז: "הורדת מיסים בדרך"

שלמה ריזל
רק בן 6

טרגדיה ברחובות: ילד חרדי נפטר מסיבוכי השפעת

אבי יעקב
ביקורת השופטים

יהודה מלחין מגיל 16, הפסיק בשידוכים וזה מה ששלח

המלחינים
צפו

התחממות בצפון: צה"ל תקף מחסני אמל"ח בלבנון

קובי פינקלר
צפו בתיעוד

כך חוסלו מחבלים שניסו להימלט מהמנהרה ברפיח

קובי פינקלר
מלא אופטימיות

צפו: הנער המיוחד שהדהים את הרשי אייזנבך בשידור

קול חי מיוזיק