למביאסי

חציל ממולא בבשר עגל ועשבי תיבול

2 כפות שמן חמניות
2 כפות שמן זית
חצי ק"ג בשר עגל טחון
חצי כוס צנוברים קלויים
3/4 כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 לימונים כבושים חתוכים לרבעים

בעזרת סכין חדה וקטנה חוצים את החצילונים לאורכם ומרוקנים את תוכנם כך שיישארו סירות חצילים. מברישים את סירות החצילים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

חותכים את ליבת החציל לקוביות ומזהיבים במחבת עם מעט שמן חמניות ושמן זית, מסננים את הקוביות מהשמן ושומרים בצד.

בקערה גדולה מערבבים בשר הטלה, הצנוברים, השום, כוסברה, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות החצילים המטוגנות. בעזרת ידיים נקיות מכינים קבבונים אליפסיים מתערובת הבשר וממלאים את סירות החצילים.

במרכז כל תלולית בשר משבצים רבע לימון כבוש. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות עד שמלית הבשר מוכנה.

אוסובוקו

4 נתחי אוסובוקו עגל (250 גרם האחד)
רבע כוס שמן
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
2 גבעולי סלרי בהירים, קצוצים
5 שיני שום, כתושות
4 עגבניות רכות, קצוצות דק
בצל גדול, קצוץ דק
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
כפית פפריקה מרוקאית חריפה
כפית פלפל לבן טחון
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית כמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית כורכום טחון
כפית סוכר
כוס יין לבן
2 כוסות מרק עוף צח

בסיר רחב ושטוח, היכול להכיל את הבשר בשכבה אחת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר 2 דקות מכל צד. מתבלים את האוסובוקו במלח ופלפל משני הצדדים ומעבירים לקערה. (אין צורך להמליח הרבה כי הנתחים מוכשרים)

מוסיפים לסיר את כל הירקות הקצוצים ואת כל התבלינים ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את היין. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את המרק. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 3-4 שעות, עד שהבשר רך והרוטב מסמיך. מגישים על פירה או אורז לבן.

סלמון אפוי עם עשבי תיבול

2 ק"ג נתח פילה סלמון טרי
4 שיני שום פרוסות דק
כף גדושה של חרדל דיז'ון
שמן זית בתרסיס
עלים משלושה גבעולי טימין
עלי מרווה משני גבעולים, קצוצים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
קליפה מגוררת מלימון גדול

מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מחדירים את פרוסות השום לתוך נתח הדג, מורחים בחרדל ובשמן זית.

מתבלים בטימין, מרווה, מלח ופלפל ומעסים את הדג כשתי דקות. מניחים את נתח הדג על רשת המונחת בתבנית האפייה.

צולים 20 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לחום בינוני של 180 מעלות וצולים כ- 15-5 דקות נוספות, תלוי בגודל הדג. מפזרים מעל את גרידת הלימון ומגישים.











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו

"ישבו שם אנשי שב"כ על אזרחי, עמית הביא אותם"

הקבינט
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
תיעוד דרמטי

השוטרים זינקו תוך כדי מרדף וניפצו את הרכב

אבי יעקב
צפו

הזמר הודה: "הבנתי כמה אני מכור לטלפון"

אבי יעקב
צפו

תיעוד דרמטי: כך חוסל המחבל דרומית לביירות

קובי פינקלר
מחזק

מרגישים תקועים בחיים? צפו בקטע שייתן לכם כוח

הרב ברוך רוזנבלום
צפו בתיעוד

'כארי יתנשא': השרים כ"ץ וכץ סיירו ברצועת עזה

קובי פינקלר
חשיפה מפתיעה

"באופוזיציה העלו את חוק פיזור הכנסת - לבלום את בנט"

הקבינט
תיעודים מזעזעים

הרבנים הראשיים: "מעשה גס וברוטלי; פגיעה בקדשי ישראל"

נתי קאליש
צפו

נתניהו מתחייב: "לא יהיה חמאס; לא חוזרים לזה; זה נגמר"

שלום שטיין
אל תפספסו

"GPT לא יחליף אותי": יונתן רזאל בשיחה מפתיעה

קובי ברומר ומנדי וייס
כישלון חרוץ

"גנץ סיפור עצוב, כבר פעם שנייה שזה קורה לו"

הקבינט
ללא רישיון נהיגה

מרדף דרמטי: רוכב אופנוע התנגש במעקה ונעצר

אבי יעקב
צפו בקטע הקצר

מתעללים לך בילד? תפסיק להיות נחמד, תתערב!

מערכת אמס
לע"נ מחותנו

הבחורים סיימו ש"ס: הראש"ל התקבל בכבוד בישיבה הליטאית

נתי קאליש
אל תחמיצו

פורמט קשוח: 8 מתמודדים על המקומות האחרונים

מערכת הקול החדש
צפו בתיעוד

תועד במצלמות: המרדף הדרמטי אחרי האופנוע

אבי יעקב
צפו בתיעוד

'גל צונאמי' התקרב לחוף: המונים נמלטו בבהלה

אבי יעקב
מפתיע

אבנר נתניהו שינה את שמו ל'אבי אבנר סגל'

אבי יעקב
על האלבום החדש

במוצ"ש אחרי 'הקול החדש': יעקב שוואקי מתארח

מוצ"ש חי