למביאסי

חציל ממולא בבשר עגל ועשבי תיבול

2 כפות שמן חמניות
2 כפות שמן זית
חצי ק"ג בשר עגל טחון
חצי כוס צנוברים קלויים
3/4 כוס כוסברה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
2 לימונים כבושים חתוכים לרבעים

בעזרת סכין חדה וקטנה חוצים את החצילונים לאורכם ומרוקנים את תוכנם כך שיישארו סירות חצילים. מברישים את סירות החצילים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

חותכים את ליבת החציל לקוביות ומזהיבים במחבת עם מעט שמן חמניות ושמן זית, מסננים את הקוביות מהשמן ושומרים בצד.

בקערה גדולה מערבבים בשר הטלה, הצנוברים, השום, כוסברה, מלח ופלפל. מוסיפים את קוביות החצילים המטוגנות. בעזרת ידיים נקיות מכינים קבבונים אליפסיים מתערובת הבשר וממלאים את סירות החצילים.

במרכז כל תלולית בשר משבצים רבע לימון כבוש. אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות עד שמלית הבשר מוכנה.

אוסובוקו

4 נתחי אוסובוקו עגל (250 גרם האחד)
רבע כוס שמן
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
2 גבעולי סלרי בהירים, קצוצים
5 שיני שום, כתושות
4 עגבניות רכות, קצוצות דק
בצל גדול, קצוץ דק
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
כפית פפריקה מרוקאית חריפה
כפית פלפל לבן טחון
כפית זרעי כוסברה טחונים
כפית כמון טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית קינמון טחון
רבע כפית כורכום טחון
כפית סוכר
כוס יין לבן
2 כוסות מרק עוף צח

בסיר רחב ושטוח, היכול להכיל את הבשר בשכבה אחת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבשר 2 דקות מכל צד. מתבלים את האוסובוקו במלח ופלפל משני הצדדים ומעבירים לקערה. (אין צורך להמליח הרבה כי הנתחים מוכשרים)

מוסיפים לסיר את כל הירקות הקצוצים ואת כל התבלינים ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את היין. מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את המרק. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 3-4 שעות, עד שהבשר רך והרוטב מסמיך. מגישים על פירה או אורז לבן.

סלמון אפוי עם עשבי תיבול

2 ק"ג נתח פילה סלמון טרי
4 שיני שום פרוסות דק
כף גדושה של חרדל דיז'ון
שמן זית בתרסיס
עלים משלושה גבעולי טימין
עלי מרווה משני גבעולים, קצוצים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
קליפה מגוררת מלימון גדול

מחממים תנור לחום גבוה של 220 מעלות. מחדירים את פרוסות השום לתוך נתח הדג, מורחים בחרדל ובשמן זית.

מתבלים בטימין, מרווה, מלח ופלפל ומעסים את הדג כשתי דקות. מניחים את נתח הדג על רשת המונחת בתבנית האפייה.

צולים 20 דקות, מנמיכים את הטמפרטורה בתנור לחום בינוני של 180 מעלות וצולים כ- 15-5 דקות נוספות, תלוי בגודל הדג. מפזרים מעל את גרידת הלימון ומגישים.











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בתיעוד

מרהיב: אלפי חסידי גור במעמד ההדלקה אצל הרבי

נתי קאליש
העימות מחריף

ונצואלה זועמת לעומת התוקפנות האמריקנית

אבי יעקב
המהומות בירושלים

לאחר התיעוד ההזוי: מח"ש תחקור את השוטר שהכה חרדי

אבי יעקב
הכי עכשווי

המלחינים • משה ולדר מגיש את שיר העונה הרביעית

אליעזר חסיד
עלתה השמימה

טיסה מטלטלת: נוסעת לא שגרתית ישבה במטוס

יוני שניידר
כבוד לאסיר עולם התורה

האברך ששוחרר התקבל בלימוזינה: צווי גיוס נשרפו

אלי יעקובוביץ
לצפייה מלאה

'המלחינים 4' פרק 3 - מי חוזר אלינו אחרי 30 שנה

המלחינים
הניצול מספר

שלוש יריות בגובה הראש: סיפור ההישרדות הבלתי יאומן

אלי יעקובוביץ
הפיגוע באוסטרליה

מתברר: האדם שרץ לעבר המחבל הוא ישראלי שפצוע אנוש

יוני שניידר
מבצע מאחורי הגב

המחבל חשף בחקירה תוכנית ימית חשאית של חיזבאללה

קובי פינקלר
מעצר ראש הישיבה

עדות מטלטלת: "אני עם כאבי תופת והשוטר ממשיך להרביץ"

אבי מימרן
פיינליסט 'הקול החדש'

שר-שלום מהצרי משיק סינגל בכורה: “להתגלות"

אליעזר חסיד
צפו

הסנאטור: "הרושם שלי הוא שחמאס לא מתפרק מנשקו"

אבי יעקב
יוצר מרתק

צפו: בוגר להקת הילדים חוזר כמלחין וכלוחם קרבי

המלחינים
המצלמה תיעדה

חסידי ברסלב נכנסו לשכם ללא אישור ודרסו פלסטיני

קובי אליה
ראש הישיבה כובד

ישיבת רכסים: הדלקת הנרות נמכרה ב-4500 דפי גמרא

נתי קאליש
מדברים שידוכים

מה יאמרו? הוויתור הפשט שיכול לפתור את בעיית המעוכבים

יענקל'ה פרידמן
תיעוד מהקו הצהוב

מנהרות הושמדו, עשרות מחבלים חוסלו

קובי פינקלר

מקרה חמור: ערבי כיבה חנוכייה, המשטרה פתחה בחקירה

שמעון כץ
הסלמה במלחמה

כ-40 מל"טים תוקפים גשרים באוקראינה; אודסה מנותקת

שלמה ריזל