unnamed (6)

הרבה אנשים שרוצים לעבור לתזונה נקייה, עומדים לפני התלבטות קשה. איך אפשר לחיות בלי בורקסים, רוגעלך, בגטים, גלידות ושוקולדים? עצם המחשבה שצריך לוותר ולחיות בלי המעדנים האהובים עלינו, גורמת לנו להימנע מיצירת שינוי משמעותי לדרך חיים בריאה יותר.

אבל יש לי חדשות בשבילכם: אפשר, ועוד איך אפשר, לחיות בריא ונכון, ועדיין ליהנות ממאכלים טעימים. ויש לכך שני פתרונות ישימים מאוד:

1. להימנע במהלך השבוע ממאכלים רעילים, מלאי סוכר, קמחים לבנים, שמנים מזוככים מהצומח, חומרים כימיקליים ועוד, ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה (150 דקות אירובי ו- 80 דקות אנאירובי בשבוע – זוכרים?) . ואז, בסוף השבוע, אפשר לקנות לכבוד שבת מאכל או שניים מהקבוצה ה"אסורה". כאשר אדם מקפיד על תזונה נקייה ופעילות גופנית מואצת באופן סדיר, הנזק שנגרם לרקמות הגוף בעקבות כמה טעימות ממאכלים לא בריאים, הוא לא עוצמתי ומסוכן כמו מי שצורך את הרעלים הללו באופן קבוע ורציף ללא הקפדה על ספורט ותזונה בריאה.

2. אפשר פשוט להכין את ה"מאכלים האסורים" לבד, מרכיבים בריאים וטבעים. בבית שלנו יש כבר מזמן עוגות, עוגיות, שוקולדים, מאפים, לחמניות, רוגעלך, קרקרים, תבשילי פסטות, פיצה ובורקסים ביתיים מרכיבים אורגניים ונקיים. איזה כיף. תחליפו את הקמחים הלבנים בקמחים מלאים (אפשר 80%, ואז זה ממש דומה בטעם ובמרקם לקמח הלבן), את המרגרינות בשמן קוקוס או חמאה, את שמן הקנולה או החמניות בשמן זית כתית, ואת הסוכר הלבן בסירופ אגבה, סילאן או דבש אורגני, או בכמות מועטה של סוכר קנים. את הממרחים הקנויים תחליפו בממרחים ביתיים טעימים, העשויים מחומרים טבעיים. תאמינו לי, יש תחליף לכל דבר!

כמובן שהכל צריך להיות במידה – עוגה זו עוגה זו עוגה, והיא עשירה בקלוריות ויכולה לגרום להשמנה, ללא כל קשר לטיב הרכיבים ממנה היא עשויה, אם אוכלים ממנה יותר מדי. אבל אין ספק, שמעבר למרכיבים בריאים יוסיף המון לבריאותכם, לאנרגיות ולכוח שלכם.

השבוע, הכנו בורקסים. אווירה של חגיגיות אפפה את הבית בזמן שהתיישבנו סביב השולחן הערוך עם בורקסים, סלט ירקות חי ורוטב ביתי טעים. אני מזמינה אתכם גם לנסות.

(מובן ששומרי משקל צריכים להיזהר מיתר פחמימות, ויש כאן גם כמות לא מבוטלת של חמאה, אך כפינוק מדי פעם זה ממש כיף)

אז בלי דיבורים נוספים, הנה המתכון שלי לבורקסים מרכיבים טבעיים:

חצי קילו קמח כוסמין 80% (זה בערך 4 כוסות גדושות)
3/4 חבילת חמאה
1/4כוס שמן זית
1 כף חומץ
חצי כפית מלח
1 כוס מים רותחים

מערבבים הכל יחד לבצק קצת דביק ומניחים במקרר לשעה. מכינים ריבועים וממלאים במה שאוהבים – אני שמתי חלק עם גבינה לבנה מתובלת בשום ומלח, וחלק עם גבינת פטה עיזים 5%.

מקפלים למשולש, מהדקים קצוות עם מזלג ומחוררים קצת מלמעלה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום ופרג. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, בערך חצי שעה או עד השחמה נאה.

בתיאבון, ותהיו לי בריאים ושמחים.

רבקי אוסטרובר היא מאמנת להגשמה ושינוי, ומאמנת כושר ותזונה. [email protected]











עוד כתבות שיעניינו אותך

תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו