בייגלה

לחמניות קרואסון במלית פסטו

מצרכים

ללחמניות

1 ק"ג קמח

50 גר' שמרים

2 ביצים

100 גר' חמאה

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

3/4 כוס שמן

2-3 כוסות מים

למלית הפסטו

1 צרור פטרוזליה

5-6 שיני שום

1 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לציפוי

1 כוס שומשום לבן

אופן ההכנה

הכינו בצק מהמצרכים הנ"ל והניחו להתפחה כשעה, הכנת הפסטו, במעבד מזון יש לשים את המצרכים ולעבד למחית חלקה

הרכבת המנה

יש לחלק את הבצק ל 4 ולרדד כל עלה ללמלבן צר וארוך, לחתוך למשולשים, למרוח פסטו ולגלגל לקרואסון, הניחו את הקרואסונים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, הברישו בביצה טרופה ופזרו שומשום, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה כ 40 ד

מיני בייגלס עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

מצרכים לבצק

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

קובית שמרית

2 כוסות חלב

1 שמנת חמוצה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

100 גר' חמאה

מלית

500 גר' גבינת שמנת

3 שיני שום כתושות

3 כפות עירית קצוצה

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

סלמון מעושן

לקישוט

עלי מקרו חרדל

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה לכשעה, שוקלים כדורים של 30 גר' ומגלגלים לבייגלס, מניחים בתבנית מרופד בנייר אפיה מברישים בביצה ושומשומין, אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה, מצננים

הכנת הגבינה

מערבבים את כל המצרכים מלבד הסלמון טועמים ומתקנים תיבול, חותכים כל בייגל ל 2 מורחים בגבינה מסדרים מעל סלמון מניחים עלי מקרו וסוגרים

מיני פרעצעל

מצרכים

500 גר קמח לחם

500 גר' קמח לבן

20 גר' סוכר

15 גר' מלח

35 גר' חמאה או שמן

50 גר' שמרים

550 מ"ל מים

אופן ההכנה

ללוש מהמצרכים הנ"ל בצק . לפחות 8 ד' לישה לחלק ליחידות של 40 גר' ולהתפיח

לגלגל ולפני האפיה יש להכים מסה של 1 ליטר מים רותחים עם 40 גר' סודה קאוסטיק

לפזר שומשום ומלח גס ולאפות עד להשחמה כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

לצנן ולחתוך ולמלא בגבינת שמנת וסלמון

טפנד זיתים ירוקים

מצרכים

1 צנצנת זיתים ירוקים מגולענים

2 שיני שום

1 כוס מיונז

1 כוס גמבה חמוצה

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את הזיתים שוטפים פעמים ושמים במעבד מזון, מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים למחית חלקה

טפנד עגבניות

מצרכים

1 עגבנייה

2 שיני שום

1 כוס רסק עגבניות

1/2 כוס רוטב צילי

1 כוס מיץ עגבניות

1/2 כוס שמן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את כל המצרכים שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה, טועמים ומתקנים תיבול

איולי פסטו

מצרכים

1 צרור פטרוזיליה

5-6 שיני שום

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לאיולי

2 ביצים חלוטות

1 1/2 כוסות שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה חלקה

הכנת האיולי

במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לקבלת עיסה בהירה, מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להיווצרות מיונז, מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם, טועמים מתקנים תיבול

נשמר כ 3 ימים במקרר











עוד כתבות שיעניינו אותך

ראיון מרתק

צבי יחזקאלי: "זה הדבר שהכי חשוב לאיראנים"

אבי מימרן
נס בזבדיאל

"הוריתי לסגור את בית הכנסת; אברכי הכולל ניצלו"

בצלאל קאהן ודוד חכם
צפו בתיעוד

הרס בכל פינה: כך נראית זירת הפגיעה בבני ברק

פנחס בינדר
כך זה נראה

צה"ל ממשיך לתקוף באיראן; השר כ"ץ מאיים

קובי פינקלר
צפו

לראשונה: כטב"מים מאיראן יורטו על ידי חיל הים

קובי פינקלר
בחסדי שמים

הישג אדיר: צה"ל השמיד שליש ממשגרי הטילים באיראן

קובי פינקלר
במסיבת עיתונאים

ראה"מ נתניהו: "איראן מתכננת טילים לניו יורק". צפו

אלי יעקובוביץ
פרטים חדשים

מדהים: כך התנהל מאחורי הקלעים מבצע החיסול באיראן

קובי אליה
אל תנסו את זה

דרמטי: אזרחים תיעדו את נפילת הטיל הקטלנית

גדי פוקס
צפו בדבריו

רב המשטרה: "תושבי בני ברק סיכנו את חייהם"

גדי פוקס
מקומם

"באר שבע של הבדואים": התיעוד והמעצר המהיר

אבי יעקב
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
לילה סוער

מטח כבד מאיראן: מספר זירות נפילה; שלושה הרוגים במרכז

פנחס בן זיו
שמחה לאיד

תיעוד דרמטי: אסירים חגגו את ירי הטילים ונענשו

גדי פוקס
צפו בתיעוד

הזירה ברחובות: ניצול שואה חולץ מבין ההריסות

קובי פינקלר
סיכום הלילה הקשה

בני ברק ופתח תקווה: 5 הרוגים במרכז; 3 לכודים בחיפה

פנחס בן זיו
יד קשה

מכוניות תופת והצפות ביוב: טהרן תחת מתקפה מאסיבית

שלמה ריזל
מתקפה נרחבת

טהרן בוערת: תאגיד השידור הותקף מהאוויר; צפו בתיעוד

שלמה ריזל
צפו

"אמא": צילמו באזעקות וספגו פגיעה ישירה

פנחס בן זיו
יש לנו הקלטה

הישר מהקבינט: נתניהו ודרעי בשיחת חיזוק

יוסי חיים