K37A0903|K37A0949|K37A0984|K37A1115|K37A1192|K37A1215

תחרות חמינתח הגיעה לשלב הגמר. ביום חמישי שעבר התכנסו צוות השיפוט לשידור מרתק ומיוחד בהנחיית אשר גרייבר במסעדת קרויזר בשכונת בית ישראל בירושלים, טעמו משלושת החמין שהוכנו על ידי תהילה קרויזר, גלגלו בלשון, התווכחו, דרגו, רשמו מחקו ולבסוף קבעו: פריידי מרמורשטיין היא הזוכה המנצחת בתחרות שריתקה אליה בשבועות האחרונים מאות אלפי גולשים.

הפרס למקום הראשון הוא כזכור טיסה זוגית חלומית ומפנקת לאירופה. שני הזוכים הנוספים עלו לשלב הגמר הם גבי וייס ושלומית פרקש שיקבלו סופ"ש במלון לביא המפואר. בנוסף, עשרות גולשים שהשתתפו בתחרות זכו בשוברים לאורחה זוגית במסעדות היוקרה פרה אדומה ומסובין, שניהן בכשרות המהודרת של הרב רובין, כשרות בה מתהדר גם מותג נתח.

אז לאחר מנוחה קלה מעמל הכנת הסירים וכשמאחוריה רזומה של אלפי סירים משובחים ובעלות על הצ'ונטיה הכי מבוקשת בירושלים – ביקשנו מהזוכה פריידי מרמורשטיין וגברת קרויזר שיעניקו לנו, כלל הגולשים, את הטיפים המנצחים להכנת החמין הכי טוב שיש, לכבוד שבת קודש כמובן.

את מכינה חמין מבשר בקר או עוף?

"בשר עוף", מדגישה גברת קרויזר, "לא מחזיק טוב בבישול ארוך כמו של טשולנט. ברור שצריך להשתמש בבקר, שיש לו את הטעמים המיוחדים, ובעיקר, את השומן, שהבישול הארוך רק מוסיף ומשביח את טעמו"

העיקר בקר, מספר הנתח פחות משנה?

"בוודאי שמשנה, נתחי 5 ו-6 לא טובים לבישול ארוך. צריך לבחור בנתחים עתירי שומנים כמו נתח 10 שהכי קרוב לראש שעתיר בשומן, וזה הנתח שאני משתמש בו בצ'ונטיה שלי. גם נתח 8 ונתח 2 טובים מאוד. מומלץ להוסיף גם מעט בשר ראש שהוא מאוד שמן, אבל זהו בשר שלא תמיד ניתן להשיג ברשתות".

פריידי מרמורשטיין, את הזוכה, ספרי לנו, האם את פורסת את הנתח או משאירה אותו שלם?

"הסוד של עסיסיות הבשר בצ'ונט הוא לא לחתוך את הנתח. קחו את נתח 8, יש בתוכו הרבה שומן, אבל אם נכניס אותו לסיר כשהוא פרוס, כל השומן יתפרק במהלך הבישול הארוך והבשר עצמו יתייבש. ההמלצה שלי: השאירו את הנתח שלם".

התחלנו לבשל, צורבים את הנתח על בצל כמה דקות, ואז מה הלאה?

גברת קרויזר נזעקת: "ממש לא, הצריבה לא טובה לבישול צ'ונט כי היא סוגרת את הנתח ולא נותנת לשומן להשתחרר לאטו במהלך הבישול הארוך ולהספיג את החמין מטעמו העסיסי והשומני של בשר הבקר. בצ'ונט לא צורבים את הנתח, זו טעות מפורסמת, אבל גם פטאלית".

יש טוענים שגיל הבקר ומדינת המקור משפיעות על הרכות שלו, נשמע לך אמתי?

"בהחלט, אינו דומה נתח שמגיע מאורוגואי לנתח המגיע מפולין או מפרגוואי. באורוגואי יש שדות מרעה ענקיים, כך שהעגלים לא נאלצים לשוטט הרבה למצוא את מזונם ובשרם נשאר עדין ורך.

"והגיל, אוהו איך שהוא משפיע. יש בשרים שאני לא מצליחה לעבוד איתם בגלל הגיל המזדקן, ולכן אני בוחרת תמיד בבשר צעיר ורק ממדינת אורגוואי. זו הסיבה שאצלי במסעדה אני תמיד מבשלת עם מותג 'נתח', ההוא שבכשרות הרב רובין, כי הם מקפידים להביא רק מעגלים צעירים מאורוגואי, ורק מזני אנגוס והרפורד הידועים ברכותם ועסיסיותם המיוחדת".

עוד טיפ אחד לסיום..

"כמובן אל תוותרו על קישקע טוב, אבל הוסיפו גם בטטה לטשולנט, זה נותן מתקתקות מיוחדת, אבל את הבטטות צריך להוסיף רק ממש לפני שבת כי הן מתרככות מהר ואחרת יתפרקו".

פריידי, שתפי את הגולשים במתכון המנצח שלך?

נתח מספר 8, בכמות 1 ק"ג הוא יתאים ל-8 מנות.

רכיבים:

גריסים: חצי כוס; שעועית: 2 כוסות; תפו"א: 5 חתוכים לקוביות בינוניות; בצל; שום; בטטה; פפריקה; פלפל שחור; אבקת מרק; שמן; סילאן; מלח; אבקת שום.

אופן ההכנה:

לאדות 2 בצלים גדולים עם מעט שמן קנולה, ומי שיכול, שייקח שומן כבש, זה משהו מיוחד. כשמאודה, להוסיף שעועית ולערבב עם הבצל.

להוסיף תפו"א ואת נתח הבשר בשלמותו, את הגריסים להוסיף מלמעלה (אחרת נדבק לסיר ונשרף), אפשר להוסיף 2 כפות קוואקר, מוסיף מאד, להוסיף מים שיכסה הכל ולהביא לרתיחה.

לאחר הרתיחה, לתבל 2 כפות פפריקה אדומה, חצי כפית פפריקה חריפה, ראש שום, 2 כפות מלח גס, 2 כפות סילאן, 2 כפות אבקת מרק, בצל 1, כוס מים רותחים + כפית קפה + 2 כפיות סוכר, חצי כפית פלפל שחור גרוס/ טחון.

להעביר את הסיר לגז להבה קטנה על אש נמוכה, לבשל שעתיים ולהעביר ישירות על הפלטה. לחילופין, מי שמכין את החמין בבוקר יום שישי אפשר להביא לרתיחה ולהעביר מיד לפלטה לבישול איטי, אך יש להקפיד לכסות היטב לשמירת החום על מנת שלא יחמיץ.

ואל תשכחו לומר לכבוד שבת קודש ושיהיה בתאבון!!

K37A0903|K37A0949|K37A0984|K37A1115|K37A1192|K37A1215
K37A0949.jpg
K37A0984.jpg
K37A1115.jpg
K37A1192.jpg
K37A1215.jpg











עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בדברים

בן גביר: "היועמ"שית רועדת מפחד שימצאו את הטלפון"

אלי יעקובוביץ
פרשת שחיתות חמורה

פשיטה משטרתית: יו"ר ההסתדרות עוכב, גל מעצרים נרחב

שמעון כץ
בצפון הארץ

צפו במרדף: נהג המשאית השתולל וברח מהשוטרים

שמעון כץ
מחפשים גופות?

תיעוד מסוכן: מחבלי חמאס חמושים בשטחי צה"ל

פנחס בן זיו
המשפחה התכנסה

ניצול השבי חזר וקיים ההבטחה: פירוק הסוכה

אלי יעקובוביץ
אין גבול

הסתה בשידור חי: "בן גביר יוצא להורג ראשון"

קובי אליה
הופכים כל אבן

100,000 שקל למוצא: מצוד ימי אחר טלפון הפצ"רית

אבי מימרן
נמנע אסון

"רד לרצפה": כך נעצר החשוד שאיים להרוג יהודים

גדי פוקס
הרוכב פונה

אסון על הכביש: בת 20 נהרגה מפגיעת אופנוע

אבי יעקב
צפו בשיעור

אנושיות וערכים: הח"כ העוין סייע לנער שנעצר בהפגנה

פנחס בן זיו
צפו

בני הנוער נחנקים מבפנים: זו הסיבה למעשה הנורא

הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון
מתקפה נטולת כפפות

"לרב יצחק יוסף אתה קורא קבוצה קטנה שמשקיעה כסף?"

אבי יעקב
צפו בדבריו

נתניהו על עלילת שדה תימן: "הפיגוע ההסברתי הקשה ביותר"

שלמה ריזל
רעידת אדמה בצה"ל

"מי שמנהל הוא לא הפצ"רית והיועצת, אלא מי שבשמיים"

אבי מימרן
בזכות הרבי

משרדו נחרב בתקיפה, עורך הדין ניצל והתפילין שרדו

שלמה ריזל
צפו

תפילות ותיקון שופרות: סיכום הילולת רחל אימנו

נתי קאליש
פרובוקציה במסיק

צפו: הלוחמים מחלצים את הרחפן מידי האנרכיסטים

שמעון כץ
צפו במעצר

"לקחנו טרמפיסטים", טענו ערבים שהסיעו שב"חים

אבי יעקב
קרעו שערי שמיים

התפללו: החמרה במצבו של האדמו"ר מתולדות אברהם יצחק

פנחס בן זיו