ניחוחות שבת

מרק עדשים ירוקות – מצרכים:
2 בצלים קצוצים
7-8 שיני שום קצוצות
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזליה
3 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים חמים כשעה
5 עלי סלרי קצוצים עם העלים
3 שיני שום כתושות לפני ההגשה
5-6 כפות שמן לטיגון
כפית וחצי מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
מעט צ'ילי גרוס
1 כפית כמון

אופן ההכנה:
בסיר מטגנים בצל ושום להשחמה קלה
מוסיפים את שאר המצרכים וכ-4 ליטר מים
מתבלים ומבשלים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כשעתים
טוחנים רק חלק מהמרק
מגישים עם פטרוזליה קצוצה

•••••

מרק אפונה ופתיתי בצק – מצרכים:
2 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
300 גר' אפונה קפואה
1 שורש פטרוזליה

לתיבול:
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות פפריקה מתוק
2 כפות אבקת מרק עגבניות

לפתיתי הבצק:
11/2 כוסות קמח תופח
1 ביצה
1/3 כוס שמן
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמה
מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה
מוסיפים את האפונה ו-4 ליטר מים
מתבלים ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה
טועמים ומתקנים תיבול

הכנת פתיתי הבצק:
מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח
מגישים חם

•••••

מרק פטריות קרופניק – מצרכים:
2 בצלים קצוצים
3 בצלים ירוקים קצוצים
2 סלסילות פטריות קצוצות
1 כוס יין לבן
1 כוס גריסים מושרות במים חמים
1 כפית מלח
מעט אגוז מוסקט
פלפל שחור גרוס טרי

לרביכה:
3 כפות קמח
5 כפות שמן
2 ליטר מים או ציר ירקות

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה
מוסיפים את הפטריות ומטגנים להשחמה
מוסיפים מים ומביאים לרתיחה מתבלים
מכינים את הרביכה
מטגנים בסיר נפרד את הקמח והשמן עד להשחמה
מוסיפים אל הסיר ומביאים לרתיחה נוספת
מבשלים חצי שעה
מוסיפים את הגריסים ומבשלים כחצי שעה נוספת או עד שהגריסים רכים
מגישים עם בצל ירוק קצוץ

•••••

מרק ארטישוק ירושלמי – מצרכים:
500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
2 בצלים קצוצים
3-4 שיני שום כתושות
1 ראש סלרי
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
צרור פטרוזליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:
מטגנים עד להשחמה את הבצל
מוסיפים את השום ואת הירקות
מטגנים כ-10 ד' מוסיפים את השום ומטגנים 5 ד' נוספות
מוסיפים מים תבלינים ופטרוזליה ומביאים לרתיחה
טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה
טועמים מתקנים תיבול וטוחנים למחית חלקה
מגישים עם מקלות בצק

•••••

מרק אספרגוס – מצרכים:
2 בצלים קצוצים
1 ראש סלרי
4 שיני שום
300 גר' כרוסית
1 צרור של אספרגוס קצוץ
1 כוס שקדים
1 מיכל חלב קוקוס
1/2 כוס יין לבן
1 ליטר ציר עוף או מים ו-2 כפות אבקת מרק בטעם בצל
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
מטגנים קלות בצל מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת
מוסיפים את שאר המצרכים ומבאים לרתיחה
טועמים ומתקנים תיבול
מבשלים שעה על אש נמוכה מכוסה
טוחנים את המרק למחית חלקה ומגישים בכוסות אספרסו כשמעל מקשטים עם מעט שקדים מולבנים מטוגנים קלות בשמן ועירית קצוצה

האזינו כאן לתוכנית המלאה:











עוד כתבות שיעניינו אותך

בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא