מצרכים:
לנשיקות:
- 3 חלבונים 1 כוס סוכר
עוד באתר:
למרק תותים:
- 1/2 חבילת תותים קפואים
- 1/2 חבילת אוכמניות קפואות
- 100 גר' סוכר
- 1 כף לימון סחוט
- 5 טיפות תמצית תות או פטל
לקציפת השוקולד:
- 1 שוקולד לבן פרה של עלית
- 1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
הנשיקות:
- מערבבים היטב את החלבונים והסוכר, ומעבירים לקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים עד להמסת הסוכר (בן מארי). מערבבים מדי פעם.
- לאחר קבלת תערובת אחידה מקציפים את הבלילה במיקסר עד לקבלת מרקם קשה ומבריק.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף ומזלפים צורת כוסיות על מגש.
- בתנור שחומם מראש ל- 100 מעלות, אופים למשך כשעה וחצי.
מרק התותים:
- מבשלים בסיר את חומרי מרק התותים, למשך כ- 5 דקות
- מצננים מעט וטוחנים בבלנדר לקבלת מרקם אחיד
- מסננים ומקררים.
קציפת השוקולד:
- מרתיחים חצי מיכל של שמנת מתוקה, ומורידים מהאש.
- מוסיפים את שוקולד הלבן פרה של עלית כשהוא גרוס. ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- את מחצית השמנת מתוקה שנותרה, מקציפים במיקסר עם כף סוכר וכף אינסטנט וניל.
- מערבבים בתנועות קיפול את בלילת השוקולד המומס עם הקצפת.
- מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן.
הגשה ועיטור:
- בצלחת עמוקה יוצקים מעט ממרק התותים
- מניחים במרכז את הנשיקה ומזלפים את קציפת השוקולד לבן
- מפזרים מעל פרוסות תותים טריים
- מעטרים בקוקוס ועלה של נענע.
הידעת?
בטבלת שוקולד עלית קלאסי יש 20 קוביות קטנות ואחת גדולה הממוקמת במרכז