לתחתית:

  • 

150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים 
100 גרם חמאה מומסת

 



למלית הגבינה:

  • 

1 קילו גבינה לבנה 5% או 9% שומן
  • 
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 
6 ביצים

 

לתערובת השוקולד הלבן:

  • 

200 גרם שוקולד לבן פרה של עלית
  • 
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
  • 
1 כף קורנפלור (10 גרם)

לתערובת השוקולד המריר:

  • 
150 גרם שוקולד מריר פרה של עלית
  • 
2/3 כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)
  • 
1 כפית אבקת נס קפה של עלית

 



אופן ההכנה:

הכנת התחתית:

1. מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת.
2. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מהדקים את עיסת הפירורים בעזרת כף לתחתית.
3. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.

 



הכנת מלית הגבינה:

1. מחממים תנור ל- 140-130 מעלות.
2. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). 
3. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה.
5. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת השוקולד הלבן – הבהירה:
1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד לבן פרה של עלית ושמנת מתוקה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

2. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לקערה עם מחצית מתערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

3. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
4. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
לתערובת השוקולד החום – הכהה:
1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד מריר פרה של עלית, שמנת מתוקה וקפה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

2. מוסיפים לקערה עם המחצית השנייה של תערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

 



הרכבת המנה ואפייה:

  1. 

מעבירים את כל אחת מהתערובות לכד מזיגה
  2. 
מוזגים בערך כוס מהתערובת השוקולד החומה למרכז התבנית – התערובת תתפשט ותכסה את תחתית הפירורים.
  3. מוזגים למרכז התבנית כמות של כוס – הפעם מהתערובת הבהירה.
  4. ממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות, לקבלת דוגמת טבעות.חשוב! כשמרכיבים את העוגה,
  5. מוזגים לאט-לאט את התערובות, אחרת הטבעות טובעות ולא מתקבלת הדוגמא הרצויה.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז (היא תתייצב במהלך הקירור).
  7. מוציאים מהתנור, מניחים בצד עד שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר.
  8. מעבירים למקרר ל-24 שעות לפני ההגשה, ומגישים קר.

 


הידעת?

בכל שתי שניות בממוצע נמכרת טבלת שוקולד עלית נוספת




תגובות








עוד כתבות שיעניינו אותך

"יש פה מישהו?"

תיעוד דרמטי: מוודאים שאיש לא נשכח ברכבים

אלי יעקובוביץ
באופן שיטתי

הסיר שלטי חטופים - ונאלץ להתפטר מתפקידו

שמעון כץ
מחאות סוערות

הדרוזים יצאו למחות: "הגנו על האחים שלנו"

אבי יעקב
הפגנת זעם

הדרוזים משביתים את כבישי הצפון: "נהפוך את כל המדינה"

שמעון כץ
החקירה נמשכת

בכבאות מעריכים: זו הסיבה לפריצת השריפה בהרי ירושלים

שמעון כץ
חשש כבד

שריפה פרצה בהרי ירושלים: הוכרזה מכת אש, תושבים פונו

שמעון כץ
לצמצם סיכונים

תיעוד חריג: הטרקטור הורס את גדר ההפרדה בכביש 1

אבי יעקב
האלימות מחריפה

הדרוזים מאוכזבים: "ישראל לא עמדה בהבטחות"

שמעון כץ
12 לוחמי אש נפגעו

9 מוקדי שריפה, 163 צוותי כיבוי פועלים בשטח • כל העדכונים

מערכת אמס
תיעוד

מוקד חדש: שריפה התקרבה במהירות לקו הבתים

אבי יעקב
השריפה בעיר החרדית

האש מתפשטת במהירות: פונו בניינים בבית שמש

שמעון כץ
הדרמה בעיצומה

תיעוד אווירי מכביש 1: השריפות שנקלטו במצלמות התנועה

גדי פוקס
התושבים הוחזרו

בכב"ה מעריכים: 20,000 דונם נשרפו, 21 לוחמי אש נפצעו

קובי אליה
על מה ולמה

המשטרה עצרה "זמר מוכר ולהקתו" והרכב נגרר

גדי פוקס
צפו

תועד במצלמות: התושב הערבי מצית שדה פתוח

אבי יעקב
צפו

המלון עלה באש: 15 בני אדם נהרגו

שמעון כץ
צפו

עדכון רפואי מקרעסטיר: כמה מתפללים קיבלו סיוע

אבי יעקב
קסם לחיים

תרגיל מיוחד ומטלטל; המתנה שיכולה לשנות לכם את החיים

הרב אריה אטינגר
300 אלף ליטר מים

לא רק מהאוויר, כך צה"ל מסייע למלחמה בשריפות

קובי פינקלר
בן 19

תושב ירושלים הסית ונעצר: "ריבון העולמים, קח אותם"

גדי פוקס