לתחתית:
- 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים 100 גרם חמאה מומסת
עוד באתר:
למלית הגבינה:
- 1 קילו גבינה לבנה 5% או 9% שומן
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 6 ביצים
לתערובת השוקולד הלבן:
- 200 גרם שוקולד לבן פרה של עלית
- 1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
- 1 כף קורנפלור (10 גרם)
לתערובת השוקולד המריר:
- 150 גרם שוקולד מריר פרה של עלית
- 2/3 כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)
- 1 כפית אבקת נס קפה של עלית
אופן ההכנה:
הכנת התחתית:
1. מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת.
2. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מהדקים את עיסת הפירורים בעזרת כף לתחתית.
3. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.
הכנת מלית הגבינה:
1. מחממים תנור ל- 140-130 מעלות.
2. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).
3. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה.
5. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת השוקולד הלבן – הבהירה:
1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד לבן פרה של עלית ושמנת מתוקה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
2. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לקערה עם מחצית מתערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
3. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
4. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
לתערובת השוקולד החום – הכהה:
1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד מריר פרה של עלית, שמנת מתוקה וקפה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
2. מוסיפים לקערה עם המחצית השנייה של תערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.
הרכבת המנה ואפייה:
- מעבירים את כל אחת מהתערובות לכד מזיגה
- מוזגים בערך כוס מהתערובת השוקולד החומה למרכז התבנית – התערובת תתפשט ותכסה את תחתית הפירורים.
- מוזגים למרכז התבנית כמות של כוס – הפעם מהתערובת הבהירה.
- ממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות, לקבלת דוגמת טבעות.חשוב! כשמרכיבים את העוגה,
- מוזגים לאט-לאט את התערובות, אחרת הטבעות טובעות ולא מתקבלת הדוגמא הרצויה.
- מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז (היא תתייצב במהלך הקירור).
- מוציאים מהתנור, מניחים בצד עד שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר.
- מעבירים למקרר ל-24 שעות לפני ההגשה, ומגישים קר.
הידעת?
בכל שתי שניות בממוצע נמכרת טבלת שוקולד עלית נוספת