לתחתית:

  • 

150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים 
100 גרם חמאה מומסת

 



למלית הגבינה:

  • 

1 קילו גבינה לבנה 5% או 9% שומן
  • 
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 
6 ביצים

 

לתערובת השוקולד הלבן:

  • 

200 גרם שוקולד לבן פרה של עלית
  • 
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
  • 
1 כף קורנפלור (10 גרם)

לתערובת השוקולד המריר:

  • 
150 גרם שוקולד מריר פרה של עלית
  • 
2/3 כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)
  • 
1 כפית אבקת נס קפה של עלית

 



אופן ההכנה:

הכנת התחתית:

1. מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת.
2. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מהדקים את עיסת הפירורים בעזרת כף לתחתית.
3. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.

 



הכנת מלית הגבינה:

1. מחממים תנור ל- 140-130 מעלות.
2. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). 
3. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה.
5. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת השוקולד הלבן – הבהירה:
1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד לבן פרה של עלית ושמנת מתוקה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

2. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לקערה עם מחצית מתערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

3. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
4. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
לתערובת השוקולד החום – הכהה:
1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד מריר פרה של עלית, שמנת מתוקה וקפה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

2. מוסיפים לקערה עם המחצית השנייה של תערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

 



הרכבת המנה ואפייה:

  1. 

מעבירים את כל אחת מהתערובות לכד מזיגה
  2. 
מוזגים בערך כוס מהתערובת השוקולד החומה למרכז התבנית – התערובת תתפשט ותכסה את תחתית הפירורים.
  3. מוזגים למרכז התבנית כמות של כוס – הפעם מהתערובת הבהירה.
  4. ממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות, לקבלת דוגמת טבעות.חשוב! כשמרכיבים את העוגה,
  5. מוזגים לאט-לאט את התערובות, אחרת הטבעות טובעות ולא מתקבלת הדוגמא הרצויה.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז (היא תתייצב במהלך הקירור).
  7. מוציאים מהתנור, מניחים בצד עד שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר.
  8. מעבירים למקרר ל-24 שעות לפני ההגשה, ומגישים קר.

 


הידעת?

בכל שתי שניות בממוצע נמכרת טבלת שוקולד עלית נוספת












עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בתיעודים

דיווחים באיראן: פיצוץ אדיר נשמע בבושהר שבדרום המדינה

שמעון כץ
צפו

להודות על הניסים: נתניהו הגיע לכותל המערבי

שלמה ריזל
צפו

צה"ל מפרסם תיעוד: אלפים מגיעים באונייה

פנחס בן זיו
צפו

בכיר 'לב טהור' הוסגר ארצה; הערב יוארך מעצרו

אבי יעקב
כך זה נראה

תיעודים מאיראן: זה המרחב שבו תקף חיל האוויר לראשונה

קובי פינקלר
צפו

האיראנים תיעדו: רחפן צה"לי הופל בשמי איראן

קובי פינקלר
התרגשות תורנית

האם אנו במלחמת גוג ומגוג? זו התגלית שנחשפה

נתי קאליש
הקול החדש

צפו בפרק 16: השער לרבע ננעל והשופטים בוויכוח סוער

מערכת הקול החדש
מה אומרים?

הפתעה בחתונה: האח של אהרלה סמט החליף אותו

אליעזר חסיד
"לילה היסטורי"

טראמפ בהצהרה: "מתקני הגרעין של איראן הושמדו לחלוטין"

שלמה ריזל
צפו בדבריו

נתניהו מגיב להפצצת פורדו: "קודם בא הכוח, ואז בא השלום"

שלמה ריזל
דרמטי

לראשונה; כטב"מ איראני פגע בבית | צפו בתיעוד

פנחס בן זיו
נקלעו למצוקה

צפו: נוסעי היאכטה חולצו בלב ים, בדרך לישראל

אבי יעקב
תיעוד מקומם

יונה יהב הגיע לזירת הפגיעה ותקף בני ישיבות: 'בטלנים'

אבי יעקב
תיעוד דרמטי

טוקר נפל על הרצפה: "בן דוד - נכד של האפיפיור"

פנחס בן זיו
צפו

דובר צה"ל חושף את יעדי התקיפה באיראן

קובי פינקלר
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
פסגה באולפן

האם "לבנימין אמר" הולחן עבור נתניהו? המומחה מגלה

נתי שולמן
תוהו ובוהו בטהרן

שערי הכלא הידוע לשמצה הופצצו; צה"ל תוקף בכור בפורדו

קובי פינקלר
ההצהרה המלאה

ראש הממשלה נתניהו מרגיע: "לא ניגרר למלחמת התשה"

שלמה ריזל