לתחתית:

  • 

150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים 
100 גרם חמאה מומסת

 



למלית הגבינה:

  • 

1 קילו גבינה לבנה 5% או 9% שומן
  • 
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
  • 
6 ביצים

 

לתערובת השוקולד הלבן:

  • 

200 גרם שוקולד לבן פרה של עלית
  • 
1/3 כוס שמנת מתוקה (80 מ"ל)
  • 
1 כף קורנפלור (10 גרם)

לתערובת השוקולד המריר:

  • 
150 גרם שוקולד מריר פרה של עלית
  • 
2/3 כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)
  • 
1 כפית אבקת נס קפה של עלית

 



אופן ההכנה:

הכנת התחתית:

1. מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת.
2. על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מהדקים את עיסת הפירורים בעזרת כף לתחתית.
3. שומרים במקפיא, עד שמלית הגבינה מוכנה.

 



הכנת מלית הגבינה:

1. מחממים תנור ל- 140-130 מעלות.
2. מניחים בתחתית התנור תבנית עמוקה וממלאים אותה במים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים). 
3. בעזרת מטרפה ידנית מערבבים בקערה את הגבינה והסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים ביצים וטורפים לתערובת חלקה.
5. מחלקים את התערובת באופן שווה בין 2 קערות.
לתערובת השוקולד הלבן – הבהירה:
1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד לבן פרה של עלית ושמנת מתוקה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

2. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן לקערה עם מחצית מתערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

3. מעבירים כוס מהבלילה לקערית, מוסיפים פנימה קורנפלור וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
4. מחזירים לקערה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
לתערובת השוקולד החום – הכהה:
1. ממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על אש נמוכה) שוקולד מריר פרה של עלית, שמנת מתוקה וקפה, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

2. מוסיפים לקערה עם המחצית השנייה של תערובת הגבינה וטורפים לקבלת תערובת חלקה.

 



הרכבת המנה ואפייה:

  1. 

מעבירים את כל אחת מהתערובות לכד מזיגה
  2. 
מוזגים בערך כוס מהתערובת השוקולד החומה למרכז התבנית – התערובת תתפשט ותכסה את תחתית הפירורים.
  3. מוזגים למרכז התבנית כמות של כוס – הפעם מהתערובת הבהירה.
  4. ממשיכים כך לסירוגין עד לסיום הבלילות, לקבלת דוגמת טבעות.חשוב! כשמרכיבים את העוגה,
  5. מוזגים לאט-לאט את התערובות, אחרת הטבעות טובעות ולא מתקבלת הדוגמא הרצויה.
  6. מעבירים (בזהירות!) את התבנית לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה יציבה בשוליים ועדיין רוטטת במרכז (היא תתייצב במהלך הקירור).
  7. מוציאים מהתנור, מניחים בצד עד שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר.
  8. מעבירים למקרר ל-24 שעות לפני ההגשה, ומגישים קר.

 


הידעת?

בכל שתי שניות בממוצע נמכרת טבלת שוקולד עלית נוספת












עוד כתבות שיעניינו אותך

צפו בקטע

"אני נוסע 36 שנה לאומן - הילדים לא יוכלו לנסוע"

הקבינט
מעל 1,000 ק"ג

צפו: ניסיון הברחה מתוחכם בכניסה לירושלים

אבי יעקב
אל תחמיצו

באמצע הפלייליסט: ירייה נשמעה וזקן נפל התמוטט

אלי ממונסי
קריספל זועם

"נשארתם המקום הגזעני היחיד בעולם כולו"

הקבינט
בשווי מיליון דולר

צפו: היאכטה טבעה בים דקות לאחר שהושקה

שמעון כץ
ראיון מיוחד

בכיר בצה"ל מספר: "זה הדבר שהורג הכי הרבה מחבלים"

קובי פינקלר
מאמצים את דרכו

אחרי חיסול אבו עוביידה: סרטון חטופים של חמאס נחשף

אלי יעקובוביץ
מערכון משעשע

טוקר נגד "הרב ינקלביץ'": "תורידו אותו מהקו!"

קובי סגל
צפו

"אסון מה שקרה עם החלב": אפי ומני במערכון קורע

אפי סקקובסקי ומני וקשטוק
עם משפחות החטופים

הכותל המערבי: עשרות אלפים במעמד סליחות מרגש

אלי יעקובוביץ
המוזיקה מאחדת

דואט מפתיע: השר הציוני והזמר ממאה שערים

קובי סגל
חדשות התעשייה

אחרי הגמר: הדואט של קובי ברומר עם יהודה בורן

פסח בא גד
מעלים הילוך

תיעוד: צה"ל הוריד בניין רב קומות בעזה ששימש את חמאס

קובי פינקלר
חסר תקדים

צפו: המזוזה ההיסטורית נמסרה במתנה לשר ההונגרי

פנחס בן זיו
צה"ל מודיע רשמית

מיקוד חדש בעזה: מבנים רבי קומות שהוסבו לתשתיות טרור

קובי פינקלר
נגד חמאס

מתקפה מתוך עזה: "כספינו נשדד, ישרוף הקל את לבבותיכם"

קובי פינקלר
מגעיל ומקומם

ערבי חשף שהוא יורק לתוך גלידה הנמכרת ליהודים ונעצר

פנחס בן זיו
מבכירי הטרור

תמונתו של אבו עוביידה נחשפת; צפו בתיעוד חיסולו

קובי פינקלר
המומים מהחיסולים

הח'ותים לא מתאוששים: 11 שיגורים בשבוע; רק 2 אזעקות

קובי פינקלר
נמל חיפה

אירוע חריג: שריפה משתוללת על אוניה; צפו

אבי יעקב