המצרכים:
עוד באתר:
לבסיס:
- 1 חבילה ביסקוויטים
- 100 גר' שוקולד מריר פרה של עלית
- 100 גר' חמאה
- 2 כפיות סוכר
- 1 כפית קקאו
- 1 כפית שוקולית
- 1 כפית שטוחה נס קפה
למלית:
- 500 גר' גבינה
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 200 גר' שוקולד לבן פרה של עלית
לציפוי:
- 100 גר' שוקולד חלב פרה של עלית
- 1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
הבסיס:
- שוברים את הביסקוויטים ומניחים בקערה.
- בסיר על אש בינונית ממיסים את שאר המצרכים: שוקולד, חמאה, סוכר, קקאו, שוקולית וקפה נמס. אם העיסה סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט מים או חלב.
- שופכים את בלילת השוקולד על הביסקוויטים ומערבבים.
- משטחים את בלילת הביסקוויטים השוקולדית בתבנית עגולה ומכניסים להקפאה עד שהבסיס מתקשה.
המלית:
- שמים חצי מיכל של שמנת מתוקה בסיר ומביאים לרתיחה. לאחר שהשמנת רתחה מורידים את הסיר מהאש.
- מוסיפים את השוקולד אל השמנת ומערבבים עד להמסה.
- מצננים את שמנת השוקולד בטמפרטורת החדר, ומכניסים לקירור נוסף של שעה במקרר.
- מוסיפים לשמנת השוקולד את יתרת השמנת ומקציפים.
- מוסיפים את הגבינה אל קצפת השוקולד בתנועות קיפול, ומכניסים שוב למקרר למשך שעה.
הציפוי:
- שמים בסיר את השמנת המתוקה ומביאים לרתיחה. לאחר שהשמנת רתחה מסירים את הסיר מהאש.
- מוסיפים אל תוך השמנת את השוקולד ומערבבים אותו בשמנת החמה עד להמסה מלאה.
- מצננים בטמפרטורת החדר ושופכים מעל העוגה.