
רכיבים:
- 8 מנות
- 16-20 פירות מכל סוג חתוכים לקוביות
- 2 כוסות יין מתוק
- 1/3 כוס סוכר
- 1/2 כוס דבש
- מקל קינמון
- 1 כוכב אננס
- 2 מסמרי ציפורן
- 1/4 כוס קוניאק
אופן ההכנה:
- יוצקים בסיר את הפירות החתוכים וכן שאר הרכיבים ללא הקוניאק
- מנערים קצת את הסיר, מרתיחים ומכבים מיד לאחר הרתיחה
- מסננים בעדינות ומוציאים את הציפורן
- את הנוזל הנותר להמשיך לבשל עד לצמצום של חצי מהכמות
- לחמם וואק או מחבת בגודל מתאים. למרוח מרגרינה ולחמם טוב
- להקפיץ את הפירות עד שהם נצרבים יפה ומקבלים צבע קרמל (בין 3-5 דק')
- יוצקים קצת מהרוטב על הפרי בפיזור אחיד,
- יוצקים באיטיות 1/4 כוס קוניאק בצורה אחידה מעל הפירות
- להטות את המחבת בעדינות לכיוון האש, האש תתלקח על המחבט
- אין צורך להיבהל זה יכבה מיד, אש זו גורמת להתאחדות הטעמים והליך זה נקרא "פלומבה"
עוד באתר:
הגשה:
למזוג כמות מכובדת במרכז הצלחת כערמה ההגשה, לעטר עם קצפת ולהשלמת ההצגה לערבב סוכר עם ספירט אלכהול 96% ביחס של כפית סוכר לכף אלכהול, להניח בצד המנה כפית מהתערובת ולהדליק עם אש וכך להגיש.