
לתערובת הלביבות:
2 קישואי זוקיני מגורר או בטטה בינונית מגורדת
בצל סגול חתוך לקוביות קטנטנות
עוד באתר:
עגבניה קשה חתוכה לקוביות קטנטנות
שן שום כתושה
3 בצלים ירוקים חתוכים עם חלק לבן וירוק
3 כפות עשבי תיבול
חצי כוס קמח תופח / קוואקר
50 גרם פטה או בולגרית
1 ביצה
לרוטב הלביבות:
130 גר' דנונה בסגנון יווני
כף גדושה מיונז
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
מיץ מחצי לימון
4 כפות עירית קצוצה דקיק
לערבב את חומרי הרוטב היטב
איך מכינים?
שלב 1 – נגרד זוקיני ונסחוט אותו היטב
שלב 2 – נוסיף לזוקיני בצל ועגבניה קצוצים לקוביות קטנות, שן שום כתושה, בצל ירוק, עשבי תיבול, חצי כוס קמח ופטה. נערבב ונוסיף כפית שטוחה מלח ורבע כפית פלפל שחור וביצה.
שלב 3 – נחליט אם לטגן את הלביבות או לאפות אותן.
אפייה: 180 מעלות. תבנית תנור עם דף אפייה – כל פעם נשמן ידיים בשמן זית, ניצור עיגול ונפחוס אותו מעט על התבנית. כך נעשה לכל הלביבות.
נכניס לתנור לכ-20 דקות, ולאחר מכן נהפוך צד ל-10 דקות נוספות.
טיגון: נחמם שמן עמוק, נגליץ' בכף תערובת לתוך השמן החם ונטגן שני צדדים עד להזהבה.
נגיש עם רוטב יוגורט מושלם ונהנה מלביבות מיוחדות עם כל המשפחה.