
זמן הכנה: שעה רמת קושי: קל כמות: 18 סופגניות קטנות
מצרכים לסופגניות:
2 כפות סוכר
עוד באתר:
קורט מלח
1 מכל (200 מ"ל) שמנת יטבתה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף ברנדי
כוס ורבע קמח
1 כפית אבקת אפייה
מצרכים לרוטב שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- בקערה טורפים יחד סוכר, מלח, שמנת יטבתה, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
- בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
- מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
- רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
- מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
- מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.