WhatsApp Image 2022-08-21 at 13.58.58

לרגל ימי בין הזמנים, יצאנו בסדרת כתבות על הדרך הקלה והנוחה לעשות מנגל. בפרק הראשון הסברנו כיצד להדליק את המגל בצורה קלה, וללא חומרים בעירה. בפרק השני דיברנו על הכנת התפריט הקלאסי למנגל, וטיפים לצלייה טובה.

בפרק הזה נדבר על החלק המרכזי של המנגל. לאחר שכולם אכלו ממיטב הפינוקים שהנחתם על המנגל, הגיע הזמן להוציא את הבשר. (בשר לעל האש זה יקר, ולכן תשמרו אותו לסוף, אל תגלו מי אמר לכם).

כשניגשים לבחור בשר טוב למנגל, חשוב לדעת שישנם חלקים שבני אשכנז לא נוהגים לאכול, ואילו בני ספרד נהגו בהם היתר. (חלקים אחוריים). כל אחד ישאל את רבו בעניין.

בראש ובראשונה ניגש לאנטריקוט. מומלץ לבחור באנטריקוט עם העצם, שלא יהיה עבה מידי אך גם לא דק מידיי. אם רוצים שהוא לא ייצא בטעם סוליית נעל, כדאי להקפיד על תהליך ההכנה הבא.

ראשית, הפשירו את הנתח לגמריי, במקום פתוח לא בתוך שקית או קופסא סגורה. שהוא מופשר היטב, חממו שוב את המנגל, ידי נפנוף. שהגחלים בוערות, הניחו את הסטייק על המנגל. לאחר כדקה וחצי סובבו אותו כשהוא במקומו. (לא להפוך, לסובב!). כשתראו שהוא מתחיל להזיע, ולהוציא נוזלים, זה אומר שהוא מוכן להפיכה. היפכו את הסטייק לצידו השני, וכנ"ל סובבו אותו לאחר דקה וחצי. שהוא שוב יוציא נוזלים זה אומר שהוא מוכן.

הקפידו לא להפוך את הסטייק יותר מפעם אחת במהלך הצלייה, ואין שום צורך לחתוך אות לא באמצע ולא בצדדים. כמובן שלא ללחוץ עליו כדי "לזרז" את הכנתו. תנו לו לנוח על האש.

כדי שהוא ייצא טעים, פזרו עליו בזמן הצלייה מלח גס, ופלפל שחור גס בעין יפה. לאחר שהוא מוכן, הניחו אותו על קרש וחיתכו אותו לפרוסות, ופזרו שוב מלח ופלפל. בתיאבון.

השלב הבא הוא לחלקים אחוריים, וכל אחד ישאל את רבו. בחלקים האחוריים יש לנו את הסינטה, הפילה, השייטל, האווזית, הצ'אך, (יש גם את שפיץ הצ'אך – פיקניה, מומלץ יותר מצ'אך רגיל) והוויסברטאן. כולם טובים לעל האש, המובחרים ביותר אלו הסינטה והפילה.

קחו את פרוסה מהנתח, הניחו אותה בקערה. תשימו עליה מעט שמן זית ותדאגו שהוא יגיע היטב לכל החלק. לאחר מכן, פזרו עליו מלח ופלפל ותמרחו אותם היטב היטב על כל החתיכה.

חלק אחורי נהיה מוכן מהר יותר מהאנטריקוט, הכל תלוי בעובי שלו. תקפידו שלא יהיה עבה מידי ולא דק מידיי, ותתנו לו דקה עד דקה וחצי לכל צד, שהאש כמובן בשיא החום שלה. על אש נמוכה או חלשה זה פשוט לא יילך.

כמו באנטריקוט תסובבו אותו פעם אחת על אותו צד, ולאחר מכן תהפכו לצד השני, מומלץ מאד לא להפוך יותר מפעם אחת.

לסיום, אפשרי לקנח במרשמלו מתוק על האש. שימו את חתיכות המרשמלו על שיפוד ותסובבו מעל הגחלים בעדינות, שלא יהיה קרוב מידיי שלא יישרף, וגם לא רחוק מהאש כדי שיוכל להינמס מבפנים.

אה, ואם אחרי שפירקתם סטייקים נזכרתם שאתם לא אוכלים סוכר לא בריא, יש גם בשבילכם קינוח לא רע בכלל. תפרסו אננס טרי לפרוסות, הניחו ממש לזמן קצר על האש. זה יוצא נפלא.

בתיאבון, והכל כמובן כדי שיהיה הרבה כח לחזור לשטייגען בזמן החדש.

 

 

 

 

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

תקרית חריגה

עובד ב'תנ"כי' ננשך בצווארו ע"י נמר; מצבו אנוש

פנחס בן זיו
אחד על אחד

הרשי אייזנבך גלוי לב: "עשיתי כל טעות אפשרית"

יוסי חיים
גלריית ענק

כינוס היסטורי: "רוצים להשמיד אותנו; למסור את הנפש"

נתי קאליש
עימותים סוערים

"מזהיר אתכם אם תישארו": פרשים דוהרים לישיבת אוריתא

פנחס בן זיו
חולייה גדולה ומחומשת

תקרית חמורה: 12 מחבלים הניחו מארב ותכננו לבצע חטיפה

שמעון כץ
בהשתתפות מאות

"נרעיש עולם ומלואו": תיעודים מכינוס ראשי הישיבות

נתי קאליש
צפו בדברים

מרן לאברכים: "מתחילים לזלזל במנהגים ונהיים רפורמים"

נתי קאליש
אבי אילסון מארח

איך זה התחיל? צמד 'ממתק לשבת' בשיחה מרתקת

קול חי מיוזיק
צפו

"173 קמ"ש? אין מצב בחיים שנסעתי במהירות כזאת"

אבי יעקב
דברים נחרצים

הגר"ד לנדו לאברך שקיבל צו גיוס: "לא ללכת בשום אופן"

אלי יעקובוביץ
תיעוד תת קרקעי

דרמה בקניון: הרכב חשמלי עלה באש בחניון

אבי יעקב
"טרוף טורף"

טרגדיה: נקבע מותו של העובד שנטרף על ידי נמר ב'תנכ"י'

פנחס בן זיו
בכנס ההיסטורי

פסק הלכה מטלטל: "מותר לחלל שבת, כדי לא להתגייס לצבא"

אלי יעקובוביץ
שינוי כיוון

סמוטריץ': "לא יהיה יותר משא ומתן עם חמאס על חטופים"

אבי יעקב
צפו

נשיאי ארה"ב הבינו; בישראל עדיין רודפים את עולם התורה

הרה"ג מרדכי מלכא
מזעזע

האסון בתנכ"י: הותר לפרסום שמו של העובד שנהרג

פנחס בן זיו
צפו

"גנב, גנב": השר זינק ועצר את החשוד

אבי יעקב
צפו

המגיש נפגע מתגובות קוראי 'אמס'? "צביטה בלב"

פנחס בן זיו
יד קלה על ההדק

עדויות: "המשיך לירות גם אחרי שזיהה את הפצוע כיהודי"

אבי יעקב
בעקבות הראיון ב'קול חי'

הרצוג נגד השר אליהו: "שיחשוב טוב מה יוצא לו מהפה"

אלי יעקובוביץ