WhatsApp Image 2022-08-21 at 13.58.58

לרגל ימי בין הזמנים, יצאנו בסדרת כתבות על הדרך הקלה והנוחה לעשות מנגל. בפרק הראשון הסברנו כיצד להדליק את המגל בצורה קלה, וללא חומרים בעירה. בפרק השני דיברנו על הכנת התפריט הקלאסי למנגל, וטיפים לצלייה טובה.

בפרק הזה נדבר על החלק המרכזי של המנגל. לאחר שכולם אכלו ממיטב הפינוקים שהנחתם על המנגל, הגיע הזמן להוציא את הבשר. (בשר לעל האש זה יקר, ולכן תשמרו אותו לסוף, אל תגלו מי אמר לכם).

כשניגשים לבחור בשר טוב למנגל, חשוב לדעת שישנם חלקים שבני אשכנז לא נוהגים לאכול, ואילו בני ספרד נהגו בהם היתר. (חלקים אחוריים). כל אחד ישאל את רבו בעניין.

בראש ובראשונה ניגש לאנטריקוט. מומלץ לבחור באנטריקוט עם העצם, שלא יהיה עבה מידי אך גם לא דק מידיי. אם רוצים שהוא לא ייצא בטעם סוליית נעל, כדאי להקפיד על תהליך ההכנה הבא.

ראשית, הפשירו את הנתח לגמריי, במקום פתוח לא בתוך שקית או קופסא סגורה. שהוא מופשר היטב, חממו שוב את המנגל, ידי נפנוף. שהגחלים בוערות, הניחו את הסטייק על המנגל. לאחר כדקה וחצי סובבו אותו כשהוא במקומו. (לא להפוך, לסובב!). כשתראו שהוא מתחיל להזיע, ולהוציא נוזלים, זה אומר שהוא מוכן להפיכה. היפכו את הסטייק לצידו השני, וכנ"ל סובבו אותו לאחר דקה וחצי. שהוא שוב יוציא נוזלים זה אומר שהוא מוכן.

הקפידו לא להפוך את הסטייק יותר מפעם אחת במהלך הצלייה, ואין שום צורך לחתוך אות לא באמצע ולא בצדדים. כמובן שלא ללחוץ עליו כדי "לזרז" את הכנתו. תנו לו לנוח על האש.

כדי שהוא ייצא טעים, פזרו עליו בזמן הצלייה מלח גס, ופלפל שחור גס בעין יפה. לאחר שהוא מוכן, הניחו אותו על קרש וחיתכו אותו לפרוסות, ופזרו שוב מלח ופלפל. בתיאבון.

השלב הבא הוא לחלקים אחוריים, וכל אחד ישאל את רבו. בחלקים האחוריים יש לנו את הסינטה, הפילה, השייטל, האווזית, הצ'אך, (יש גם את שפיץ הצ'אך – פיקניה, מומלץ יותר מצ'אך רגיל) והוויסברטאן. כולם טובים לעל האש, המובחרים ביותר אלו הסינטה והפילה.

קחו את פרוסה מהנתח, הניחו אותה בקערה. תשימו עליה מעט שמן זית ותדאגו שהוא יגיע היטב לכל החלק. לאחר מכן, פזרו עליו מלח ופלפל ותמרחו אותם היטב היטב על כל החתיכה.

חלק אחורי נהיה מוכן מהר יותר מהאנטריקוט, הכל תלוי בעובי שלו. תקפידו שלא יהיה עבה מידי ולא דק מידיי, ותתנו לו דקה עד דקה וחצי לכל צד, שהאש כמובן בשיא החום שלה. על אש נמוכה או חלשה זה פשוט לא יילך.

כמו באנטריקוט תסובבו אותו פעם אחת על אותו צד, ולאחר מכן תהפכו לצד השני, מומלץ מאד לא להפוך יותר מפעם אחת.

לסיום, אפשרי לקנח במרשמלו מתוק על האש. שימו את חתיכות המרשמלו על שיפוד ותסובבו מעל הגחלים בעדינות, שלא יהיה קרוב מידיי שלא יישרף, וגם לא רחוק מהאש כדי שיוכל להינמס מבפנים.

אה, ואם אחרי שפירקתם סטייקים נזכרתם שאתם לא אוכלים סוכר לא בריא, יש גם בשבילכם קינוח לא רע בכלל. תפרסו אננס טרי לפרוסות, הניחו ממש לזמן קצר על האש. זה יוצא נפלא.

בתיאבון, והכל כמובן כדי שיהיה הרבה כח לחזור לשטייגען בזמן החדש.

 

 

 

 

 











עוד כתבות שיעניינו אותך

סיכום הלילה הקשה

בני ברק ופתח תקווה: 5 הרוגים במרכז; 3 לכודים בחיפה

פנחס בן זיו
ניסים גלויים

מטח מאיראן: פגיעה בבניין ובאוטובוס במרכז; אין נפגעים

פנחס בן זיו
מקומם

"באר שבע של הבדואים": התיעוד והמעצר המהיר

אבי יעקב
יש לנו הקלטה

הישר מהקבינט: נתניהו ודרעי בשיחת חיזוק

יוסי חיים
צפו בדברים

פעולות ישראל בעומק איראן: דובר צה"ל מעדכן

קובי פינקלר
בחסדי שמים

הישג אדיר: צה"ל השמיד שליש ממשגרי הטילים באיראן

קובי פינקלר
שמחה לאיד

תיעוד דרמטי: אסירים חגגו את ירי הטילים ונענשו

גדי פוקס
צפו בדבריו

רב המשטרה: "תושבי בני ברק סיכנו את חייהם"

גדי פוקס
אל תחמיצו

שולמלייכם בשעה חדשה: זה מי שמגיע להתארח

קובי ברומר ומנדי וייס
במסיבת עיתונאים

ראה"מ נתניהו: "איראן מתכננת טילים לניו יורק". צפו

אלי יעקובוביץ
צפו

לראשונה: כטב"מים מאיראן יורטו על ידי חיל הים

קובי פינקלר
תיעודים מהלחימה

לקראת פעולה דרמטית באיראן? "בקרוב תפרצו דרך נוספת"

קובי פינקלר
צפו בתיעוד

הרס בכל פינה: כך נראית זירת הפגיעה בבני ברק

פנחס בינדר
אל תנסו את זה

דרמטי: אזרחים תיעדו את נפילת הטיל הקטלנית

גדי פוקס
צפו

"אמא": צילמו באזעקות וספגו פגיעה ישירה

פנחס בן זיו
צפו

"ברוך פודה ומציל": הרב זרביב עלה על מטען בעזה

פנחס בן זיו
בלב טהרן

זוג מטוסי F-14 איראניים וחוליית שיגור כטב"מים חוסלו

קובי פינקלר
מתקפה נרחבת

טהרן בוערת: תאגיד השידור הותקף מהאוויר; צפו בתיעוד

שלמה ריזל
ראיון מרתק

צבי יחזקאלי: "זה הדבר שהכי חשוב לאיראנים"

אבי מימרן
הבינו משהו?

צפו: שגרירנו באו"ם מעביר מסר לאיראנים בפרסית

שלמה ריזל