
הכתבה באדיבות: נתי שולמן
בשעות הבוקר המוקדמות יצאנו, קבוצת עיתונאים, צפונה – אל אזור שכּמעט ונפגע קשות באירועים האחרונים. יעדנו היה מפעל הסלטים "אחלה" של חברת שטראוס.
הסיור, שיועד במיוחד לכתבים מהמגזר החרדי-ברנז'אי, נערך בליוויו של מנהל המפעל, מר ערן אברהם. במהלכו התרשמנו מהקפדה בלתי מתפשרת על איכות המזון והיגיינה, ברמות הגבוהות ביותר ועמידה בסטנדרטים מחמירים.
עוד באתר:
המפעל ממוקם באזור התעשייה בכרמיאל, ובמהלך השנה וחצי האחרונות – למרות האתגרים הביטחוניים – המשיך לפעול ברציפות, מתוך מחויבות לספק את הסלטים האהובים. זהו מפעל שמבוסס על הון אנושי איכותי ומסור.
בסיור נחשפנו למטבח רחב-ממדים, החל משלב שטיפת הירקות הקפדנית, ועד לאריזת הסלטים בקופסאות המוכרות והאהובות. נכנסנו אל תוך המתחם, וחרף היותו מפעל תעשייתי – ניכר כי רמת האיכות והניקיון נשמרת בקפדנות מרשימה. העובדים, בכל המחלקות, מקפידים בצורה יוצאת דופן על חיטוי וסטריליות.
הקפדה זו החלה כבר בכניסה – שם צוידנו באמצעי מיגון מלאים, ועברנו שטיפת וחיטוי ידיים ונעליים בתדירות גבוהה – ממש "מציקה" במובן הטוב של המילה.
בהמשך הסיור צפינו באזור הייצור המרכזי – שם מיוצר "חומוס אחלה" האהוב והמוכר. כ-500 טון(!) חומוס מיוצרים במפעל מדי שבוע.
סדנה עם השף
בהמשך זכינו להשתתף בסדנה מקצועית בהנחיית שף קבוצת שטראוס, יניב גור-אריה. השף שיתף אותנו בתהליך בחירת חומרי הגלם האיכותיים, בשלב הטעימות, בפיתוח מתכונים חדשים ובבקרת האיכות היומית שנועדה להבטיח מוצרים טעימים ואיכותיים. במסגרת הסדנה, למדנו גם כיצד להכין חומוס בצורה מקצועית – כפי שניתן לראות בסרטון המצורף.
ראוי לציין כי אין במפעל מרכז מבקרים, והסיור נערך באופן ייחודי וחד-פעמי לרגל סגירת מעגל של 30 שנות פעילות.
ולסיום – הנה לפניכם תיעודים נדירים מתוך מפעל נקי, מוקפד ומעורר השראה – כזה שלא פוגשים בכל יום.
סיור מרתק במפעל הסלטים 'אחלה' | צילוםועריכה: נתי שולמן



