
מערכת התחבורה הציבורית בישראל משנעת בין 150 ל-170 אלף נוסעים חרדים מדי יום שישי, כך עולה מנתונים שמציג הרב שלמה רוזנשטיין, יועץ משרד התחבורה למגזר החרדי. מספר זה, שעולה משמעותית בתקופות החגים, מציב אתגר משמעותי בפני מתכנני מערכת התחבורה הציבורית.
הרב רוזנשטיין מסביר את מורכבות המצב: "הביקוש העצום לנסיעות ביום שישי נובע מהצורך של משפחות ובחורי ישיבות לחזור הביתה או לנסוע להורים לשבת. הבעיה היא שכולם רוצים לנסוע באותו זמן".
עוד באתר:
אחת הבעיות המרכזיות היא המחסור בכלי רכב מתאימים. "לפעמים אנחנו נאלצים להשתמש באוטובוסים עירוניים לנסיעות בין-עירוניות", מודה רוזנשטיין. "זה לא אידיאלי, אבל זו הדרך היחידה לספק את הביקוש".
נהוראי, שחוזר בימי שישי מישיבתו בבני ברק לביתו שברחובות באמצעות קו 319, מתאר את החוויה: "אנחנו נוסעים באוטובוסים עירוניים. אין תא מטען, הכל מפוצץ, ואנשים עולים עם מזוודות ועגלות. זה ממש לא נוח, במיוחד לנסיעות ארוכות".
משרד התחבורה מודע לבעיה ומנסה למצוא פתרונות. אחד מהם הוא עידוד השימוש ברכבת. בפורים האחרון, למשל, כ-50 אלף נוסעים חרדים נסעו ברכבת לירושלים מבני ברק וממודיעין עילית, באמצעות אמצעי תחבורה משלים. הניסיון הוכיח את עצמו, נוסע שהשתמש בשירות סיפר כי הגיע מבני ברק לירושלים בפחות משעה, בעוד שחברו שנסע ברכב פרטי הגיע אחרי יותר משעתיים.
"אנחנו מנהלים מאבק מתמיד מול מפעילי התחבורה הציבורית לצמצם למינימום את השימוש באוטובוסים עירוניים לנסיעות בין-עירוניות," אומר רוזנשטיין. "יש סנקציות כספיות על הפרות, אבל זה תהליך מתמשך".
האזינו לדברים המלאים מתוך התוכנית 'המוקד הציבורי' עם צבי טסלר: