
בבוקרו של חג שמחת תורה, אל"מ ד"ר לירון גרשונוביץ, מומחה ברפואה פנימית המשמש כמפקד הרפואה פיקודי של פיקוד העורף, טס לבסיסו אחרי שהוא מבין את כמות הנפגעים הגדולה שהגיעו לבתי החולים. לוחמי המילואים עדיין לא הגיעו והשיח המרכזי שלו הוא מול בתי החולים.
"בתחילת המלחמה היה לנו אתגר גדול, אחרי שהיו לנו שני בסיסים בדרום, גם זיקים וגם אורים, שנכבשו לזמן קצר עם הרבה נפגעים ובמקביל לתווך את כל מערך שירותי הבריאות" אומר אל"מ ד"ר לירון ומוסיף "מיד כשאני מגיע אני שומע את המסרים מבסיסי פיקוד העורף כשמסביבם יש פצועים ונפגעים. זה לא אירוע מובן מאליו. אתה מבין שקורה כאן משהו בזמן אמת".
עוד באתר:
בסופו של יום ואחרי שיוצב המצב ממשיכים לירון ופקודיו לטפל בכל המערך הגדול שהוא מתפעל. מאז טיפלו במאות נפגעים ובעיקר בחיבור בין המערכת האזרחית לזו הצבאית.
ואי אפשר בלי להתייחס גם לצפון, ולירון מסביר "בצפון זה אירוע מורכב מאד ושונה. יש שם בתי חולים, יש צורך להעברת חולים חלקם מונשמים, התפנות של יישובים נוספים אם יוחלט שזה יקרה ויש לנו תוכנית לחיבור של מרפאות מאוחדות לכלל בתי החולים ולאו דווקא לשיוך לקופת חולים מסויימת. יש לנו גם שיפור במיגון כמו למשל בית החולים רמב"ם שהפקנו לקחים גם בעקבות הקורונה. פתחנו מנחתים חלופיים לפינוי חולים, מיגנו בתי חולים אבל נכון לעכשיו ואת זה צריך לומר לציבור- לא פונו חולים מבתי חולים ויש רק הערכות במידת הצורך".
הצבא והמדינה כולל משרד הבריאות נערכו ונערכים לאירוע גדול. "בסוף" אומר אל"מ ד"ר לירון "משרד הבריאות הוא זה שאחראי אבל אנחנו עוזרים היכן שצריך לעזור כשלרשותנו מאות רבות של בעלי תפקידים וכולם יחד פועלים".
כשאני מתעקש לשאול על פעולות הירואיות שעשה הוא מצטנע ואומר "עזוב. אני לא הסיפור. המערכת שעובדת ומתפקדת זה העיקר".