
המטפלת והיועצת מיכל כהן חי דיברה הבוקר על המצב המשפחתי של המפונים בצפון ובדרום, הקשיים הרבים שהם חווים והטלטלה הרגשית שנגרמה להם בעקבות השינוי בחייהם. היא מספרת כי ראתה עשרות משפחות עם ילדים במלון בנתניה, בתחילה לא הבינה מי יוצא לנופש עם הילדים בתקופה כזו, לאחר מכן הבינה כי אלו מפונים מהצפון. "אנשים חיו בדירת שלושה וארבעה חדרים ופתאום צריכים לגור משפחה שלמה בחדר אחר. בית המלון זה כלוב מזהב, זה לא הבית שלהם וכשנמצאים שם הרבה זמן, יש שחיקה וקושי בלי פרטיות כמעט".
היועצת מוסיפה ואומרת: "המצב הזה, שאין אופק ואף אחד לא יודע מתי ייגמר, דורש הרבה חוסן. אחת הדרכים לייצר חוסן היא לחפש משמעות – רוחנית, אישית או חברתית בכל מה שקורה".
עוד באתר:
כהן חי חשפה כי לאחר שהתאלמנה פגש אותה מצב דומה: "כשאני התאלמנתי, בשבעה התחילו כל מיני שאלות, למה זה קרה לי? למה זה קרה בכלל? והחזקתי באיזושהי ידיעה פנימית שעדיף לא לשאול. מי ששואל את השאלות האלה – נחלש. אני מכירה מקרוב אנשים שהתעסקו עם השאלות ונחלשו".
"אנחנו לא מכירים את התכניות של הקב"ה, אז זה הוביל אותי לחפש את המטרה והמשמעות. התחלתי לדבר על זה בהרצאות, והרגשתי שזה מקל עליי. גם היום אני רואה משפחות או אימהות שכולות שמדברים על הקושי וזה מאוד עוזר להם. כשמחפשים איזו נקודה פנימית עמוקה בתוך כל זה – זה משפר מאוד את התחושות. משפחות שכתבו ס"ת או עושים פעילות לעילוי נשמת יקיריהם, זו משמעות שמסייעת להתגבר על הקושי".
האזינו לדברים המלאים מתוך התוכנית 'עניין משפחתי':