Untitled-2-01 ניחוחות שבת, יעל איבר, מירי זורגר

טירמיסו איטלקי

תבנית 23/33

מצרכים

1 חב בישקוטי

2 כוסות  קפה אספרסו חזק עם 2 כפות סוכר

3 כפות ברנדי

מלית

250 מ"ל שמנת מתוקה

500 גר' גבינת שמנת

250 מ"ל שמנת חמוצה

1 שקית אינסטנט וניל

200 גר' אבקת סוכר

אבקת קקאו לקישוט

אופן ההכנה

מערבבים את הקפה עם הברנדי

מכינים את המלית

בקערת המקסר שמים את המצרכים ומעבדים לקרם סמיך

טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת המנה

 טובלים את הבישקוטים בקפה ומסדרים בקרקעית של תבנית שקופה

מעל שופכים חצי מכמות הגבינה

ומעל מניחים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה

מסיימים עם קרם השמנת מפזרים קקאו ומניחים במקרר ללילה

מגישים קר

סלט אורז איטלקי

מצרכים

10 זיתים שחורים פרוסים

10 זיתים ירוקים פרוסים

1 צינצנת ארטישוק משומר

1 פלפל אדום מוחמץ

1/2 מיכל אפונה וגזר ללא הנוזלים

1 כף צלפים

לאורז

1 כוס אורז ריזוטו

2 כוסות מים

1/3 כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

הכיני את  אורז

בסיר שימי מים שמן ותבחינים הביאי לרתיחה והוסיפי את האורז בשלי עד שהאורז אל דנטה

סנני וקררי

את הירקות הניחי בקערה הוסיפי את האורז הקר וערבבי

טעמי ותקני תיבול

הגישי קר

אוסובוקו צפון איטלקי

מצרכים

6 מנות אוסובוקו

קמח לקימוח

שמן לטיגון

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב

1/2 כוס שמן

2 במלים קלופים חתוכים לקוביות

8 שיני שום מעוכות

2 גבעולי קרישה קצוצים רק החלק הלבן

4 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

4 גבעולי סלרי קצוצים לקוביות

5-6 עלי דפנה

2 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

1/2 ליטר יין אדום

1 ליטר מיץ עגבניות

4 גבעולי טימין

אופן ההכנה

בסיר עבה נמוך ושטוח מתאים ל כמות האוסובוקו מחממים שמן ממליחים ומפלפלים את פרוסות האוסובוקו טובלים בקמח ומטגנים עד להשחמה

מטגנים כך את כל המנות

באותו הסיא מעברים את הבצלים והשום ומטגנם כ 5 ד'

מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים 5 ד' נוספות או עד להשחמת הירקות

מוסיפים את המיץ התבלינים והיין ומבשלים לרתיחה

מנמיכים את האש מכסים ומבשלים חצי שעה

מוסיפים את פרוסות האוסובוקו ומבשלים בבעבוע עדין כחצי שעה

מעבירים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות ואופים 4-5 שעות

בודקים מדי פעם את כמות הנוזלים

אם חסר נוזלים אפשר להוסיף כוס מים רותחים

הבשר מוכן כשהוא רך ונימוך

פולנטת תירס

מצרכים

10 קלחי תירס טריים עם גרעינים בהירים

50 גר' חמאה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

200 גר' גבינת פיקורינו מגוררת דק

60 גר' פטריות פורציני מושרות במים

אופן ההכנה

בסכין קוטמים את גרעיני התירס

מעבירים לסיר ומכסים במים

מוסיפים חמאה ותבלינים ומבשלים לרתיחה

מנמכים את האש ומבשלים כ 15 ד'

טוחנים את המסה שנוצרה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמסמיך

מוסיפים את הפטריות המושרות והגבינה ומבשלים לרתיחה נוספת

מגישים חם

פסטו בזיליקום

1 צרור בזיליקום

4 שיני שום

50 גר' צנוברים

1/2 כוס שמן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

שמים במעבד מזון את המצרכים ומעבדים למחית חלקה

שומרים עד שבוע במקרר או חודש במקפיא











עוד כתבות שיעניינו אותך

נמנע אסון

"רד לרצפה": כך נעצר החשוד שאיים להרוג יהודים

גדי פוקס
תיעוד הפינוי

לכודים חולצו משריפה בירושלים; חשש לקריסת מבנה

קובי אליה
המשפחה התכנסה

ניצול השבי חזר וקיים ההבטחה: פירוק הסוכה

אלי יעקובוביץ
הופכים כל אבן

100,000 שקל למוצא: מצוד ימי אחר טלפון הפצ"רית

אבי מימרן
צפו במעצר

"לקחנו טרמפיסטים", טענו ערבים שהסיעו שב"חים

אבי יעקב
צפו

תפילות ותיקון שופרות: סיכום הילולת רחל אימנו

נתי קאליש
אין גבול

הסתה בשידור חי: "בן גביר יוצא להורג ראשון"

קובי אליה
בתוך הקו הצהוב

צפו: מתחמים ותוואי תת-קרקעי של חמאס הושמדו

קובי פינקלר
פרובוקציה במסיק

צפו: הלוחמים מחלצים את הרחפן מידי האנרכיסטים

שמעון כץ
פרשת שחיתות חמורה

פשיטה משטרתית: יו"ר ההסתדרות עוכב, גל מעצרים נרחב

שמעון כץ
צפו בדברים

בן גביר: "היועמ"שית רועדת מפחד שימצאו את הטלפון"

אלי יעקובוביץ
צפו

בני הנוער נחנקים מבפנים: זו הסיבה למעשה הנורא

הרב יוסף יצחק ג'ייקובסון
תיעודים מיוחדים

מ.ב.ד., פריד וסוכות במופע היסטורי בארצות הברית

אלי ממונסי
רעידת אדמה בצה"ל

"מי שמנהל הוא לא הפצ"רית והיועצת, אלא מי שבשמיים"

אבי מימרן
צפו בשיעור

אנושיות וערכים: הח"כ העוין סייע לנער שנעצר בהפגנה

פנחס בן זיו
מה יורו ראשי הישיבה

הזעם החרדי על נתניהו מוביל את הח"כים להכרעה גורלית

שלום שטיין
הרוכב פונה

אסון על הכביש: בת 20 נהרגה מפגיעת אופנוע

אבי יעקב
היה מענה

כשיהודה שוקרון ויוסי חיים חייגו אל טלפון הפצ"רית

יוסי חיים
מתקפה נטולת כפפות

"לרב יצחק יוסף אתה קורא קבוצה קטנה שמשקיעה כסף?"

אבי יעקב
כתבה מצולמת

"מהדלת למדבר בערד" • קובי פינקלר בסיור מיוחד

קובי פינקלר