
שוק טלה ביין אדום
מצרכים:
עוד באתר:
1 שוק טלה עם העצם
מצרכים למרינדה:
4 בצלים קצוצים ומטוגנים עד להשחמה
1/2 כוס סוכר חום
4 כפות סילאן
3 כפיות מלח
4 עלי דפנה
4 כפות רוטב סויה
2 כפיות פפריקה מתוכה
2 כפיות פפריקה מעושנת
1 כוס שמן
2 כוסות יין אדום
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את התבלינים כולל היין
טועמים ומתקנים תיבול
מושחים את השוק טלה בתערובת התבלינים ובכל שעה הופכים את השוק כדי שכולו יהיה מצופה
כדאי להשרות ללילה
לצרוב בתנור שחומם מראש ל200 מעלות חצי שעה
להפוך את הנתח ולצרוב חצי שעה נוספת
להנמיך את חום התנור ל 160 מעלות ולכסות את התבנית 3 פעמים ולאפות 3 שעות
לבדוק אם הבשר רך
להגיש חם עם פירה ועם הרוטב שנוצר בתבנית.
אוסובוקו בירקות שורש
מצרכים:
6 מנות אוסובוקו
1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות
5-6 גבעולי סלרי קצוצים
3מ כפות פטרוזיליה קצוצה
3 גזרים חתוכים לקוביות
1 קולרבי חתוכים לקוביות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
500 מ"ל ציר עוף
3-4 עלי דפנה
2 כוסות יין לבן
להגשה-פירה תפוחי אדמה
6 תפוחי אדמה ראטה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות מבושלים עד לריכוך
2-3 כפות מיונז
מלח
פלפל
אופן ההכנה:
טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה
את מנות האוסובוקו תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים
הוסיפי את הציר אל ירקות השורש הוסיפי יין ואת הסטייק
הביאי לרתיחה
בשלי כשעתיים או עד לצמצום הנוזלים
טעמי ותקני תיבול.
צלי אנטריקוט במרינדת שום
מצרכים:
1 נתח אנטריקוט במשקל של כ 3 ק"ג
למרינדה:
2 ראשי שום טריים טחונים
3 כפות פפריקה אדומה
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 בצלים קצוצים
2 כוסות ציר בקר או עוף
1 כוס יין לבן
מעט מלח
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
את מצרכי המרינדה יש לערבב היטב בקערה המתאימה לגודל הנתח
את הנתח יש להעביר אל המרינדה ולצפות אותו במרינדה מכל הכוונים
לכסות בניילון נצמד ולהשהות לילה בקירור
לחמם שמן בסיר מתאים ולטגן את הנתח מכל הכוונים
להנמיך את האש ולבשל 3 שעות
באם אין נוזלים יש להוסיף ציר בקר לפי הצורך
לצנן ללילה ולפרוס
להגיש עם רוטב מהצלי.
פטה עוף עטוף בחציל
מצרכים:
1 חציל פרוס לאורך
מלח ושמן לטיגון
למלית:
שכבה א':
1\2 ק"ג חזה עוף טחון
1 כוס בצל מטוגן
2 שיני שום כתושות
מלח, פלפל
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
שכבה ב':
3 עלי סלק ללא הגבעול הלבן
שכבה ג':
1/2 ק"ג בקר טחון
כוס בצל מטוגן
3-4 שיני שום
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
2 כוסות גזר קוביות חלוט במים רותחים
אופן ההכנה:
טגני את החצילים משני הצדדים עד להשחמה
הכנת השכבה הראשונה:
ערבבי את המצרכים והניחי בצד
הכנת השכבה השניה:
קצצי את עלי הסלק
הכנת השכבה השלישית:
ערבבי את המצרכים והניחי בצד
הרכבת המנה:
רפדי תבנית אינגליש קייק עם פרוסות החציל לרוחה, הניחי שכבה ראשונה וישרי, הניחי שכבה שניה, פזרי שווה בשווה ומעל הניחי את השכבה השלישית.
כסי בנייר כסף ועפי כשעה
צנני ואז פרסי והגישי קר.
צלעות טלה אפויות
מצרכים:
12 צלעות טלה
למרינדה:
4 כפות חרדל דיז'ון
1/3 כוס רוטב סויה
3 שיני שום כתושות
2 כפות סילאן
1/3 כוס שמן
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לציפוי:
2 כוסות שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
את מצרכי המרינדה ערבבי טעמי ותקני תיבול
טבלו את הצלעות במרינדה הייטב בכל הצדדים ואחר כך צפו בשקדים
הניחו על תבנית מרופדת בניר אפיה
אפו בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 7 ד' הפכו את הצלעות ואפו 7 ד' נוספות
הצלעות מוכנות כשסכין ננעצת בקלות בנתח.
האזינו לפינת 'במטבח של מירי' עם מירי זורגר מתוך התוכנית 'אשת חיל' בהגשת מיכל ירושלמי: