
"מחבלים שמצבם התייצב הובאו לחקירה, וכך ידענו להציל חיים. חלק מהמחבלים הללו – נכנסו איתם לתוך עזה, למנהרות, והביאו חטופים כשצריך": אומר הבוקר שר הבריאות אוריאל בוסו בוועידת הבריאות של עיתון 'ידיעות אחרונות' כאשר נשאל על הטיפול הרפואי במחבלים בבתי החולים בארץ. ובכך מאשר לראשונה את הדיווחים הלא מבוססים שנשמעו מפעם לפעם.
בפתח הריאיון, בוסו ציין שמערכת הבריאות נערכה לאפשרות של עימות צבאי בהיקף נרחב כבר לפני פרוץ המלחמה ב-7 באוקטובר. "חודשיים-שלושה לפני 7 באוקטובר היה תרחיש יחוס של מלחמה בדרום, ובית חולים סורוקה בתרחיש הכי גדול הגיע לכ-300 פצועים ביום. בפועל, בית החולים הזה הכיל ביממה אלף פצועים ולאחר מכן גם אלפים, כולל פצועים קשים". לדבריו, ההכנה המוקדמת אפשרה למערכת הבריאות להתמודד עם עומס חסר תקדים, כאשר גם בתי חולים נוספים, דוגמת ברזילי, קלטו כמות אדירה של פצועים.
עוד באתר:

כאמור, השר נשאל לגבי הטיפול הרפואי למחבלים בבתי החולים, והתקוממות הצוותים על הצורך לטפל בהם. הוא השיב: "למחבלי נוחבה, צה"ל, בגיבוי משרד הבריאות, הקים מתקן רפואי בשדה תימן. בסופו של דבר, המערכת חייבת לטפל בכל מי שמגיע בשעריה. רופא שנמצא במערכת הבריאות 30 שנה הסביר לי שמחבלים שמצבם התייצב הובאו לחקירה, וכך ידענו להציל חיים. חלק מהמחבלים הללו שטופלו אצלי במערכת – נכנסו איתם לתוך עזה, למנהרות, והביאו חטופים כשצריך. יש מידע מציל חיים עכשיו. לכן, אנחנו מביאים אותם לטיפול בשביל לייצב אותם, לא בשביל להעניק להם מסז'".
הוא התייחס לאתגרים נוספים, בהם תרחישים כמו "תרחיש העלטה", שבו ייתכן שהחשמל ינותק והדרכים לבתי החולים יהיו חסומות. "לא להכול אתה יכול להיות מוכן, כי בזמן אמת שום דבר לא דומה לשום תרגיל", אמר. הוא הסביר כי האתגרים כוללים גם את האופן שבו יגיע כוח האדם לבתי החולים, במיוחד במקומות מרוחקים כמו בית החולים זיו בצפת.