
שיתוף הפעולה הצבאי בין רוסיה לאיראן מגיע לשיאים חדשים על רקע התמשכות מלחמת 'חרבות ברזל' על שלל זירותיה. דו"ח חדש של מכון סטימסון חושף כי איראן סיפקה לרוסיה מאות טילים בליסטיים בטווח של מאות קילומטרים, למרות הכחשותיה הרשמיות של טהרן.
מאז פרוץ המלחמה באוקראינה, הפכה איראן לספקית נשק משמעותית עבור רוסיה. טהרן לא רק מספקת מל"טים ופגזי ארטילריה, אלא אף הקימה מפעל שלם לייצור מל"טים על אדמת רוסיה. בתמורה, צפויה איראן לקבל ממוסקבה טכנולוגיה צבאית מתקדמת.
עוד באתר:
על פי הדיווחים, רוסיה צפויה להעביר לאיראן מטוסי קרב מתקדמים מדגם Su-35 ומסוקי תקיפה מדגם Mi-28. אולם הפריט המבוקש ביותר על ידי טהרן הוא מערכת ההגנה האווירית המתקדמת S-400. חשיבות המערכת התחדדה לאחר שישראל השמידה לאחרונה מכ"ם של מערכת S-300 איראנית בתגובה למתקפת הטילים על ישראל.
שיתוף הפעולה מגיע גם לתחום החלל, כאשר רוסיה שיגרה לוויין איראני בפברואר האחרון. עם זאת, מומחים מעריכים כי למרות ההתקרבות, לא צפויה ברית צבאית רשמית בין המדינות בשל רצונן לשמור על 'מרחב תמרון' עצמאי בזירה הדיפלומטית.
בוושינגטון גובר החשש כי רוסיה שינתה את עמדתה בנושא הגרעין האיראני ואינה מתנגדת עוד לפיתוח יכולות גרעיניות בטהרן. גורמי מודיעין מעריכים כי המדינות מתקרבות ליצירת חזית מאוחדת נגד ארה"ב, מהים השחור ועד המפרץ הפרסי.
עבור מוסקבה, הנאבקת במלחמת התשה מתמשכת באוקראינה, איראן היא ספקית נשק חיונית. מנגד, טהרן רואה בקשר עם רוסיה הזדמנות לשדרג את יכולותיה הצבאיות ולחזק את מעמדה האזורי ואת יכולות האיום שלה. התפתחויות אלו גורמות לדאגה בישראל, הנמצאת על הכוונת של המשטר האיראני ובעלי בריתו.