
בתקציב משרד התחבורה שאושר ביום שישי בממשלה נמנע קיצוץ של 760 מיליון שקלים, שרובם יועדו לתשתיות, אך מחיר ההחלטה יוטל על ציבור משתמשי התחבורה הציבורית. זאת, לאחר שבשבוע האחרון שוב הודגשה מצוקת התחבורה באזור המרכז והצורך לעודד נהגים לעבור לשימוש ברכבות ואוטובוסים.
כפיצוי על ביטול הקיצוץ, הסכימה שרת התחבורה מירי רגב להעלות את תעריף הנסיעה בתחבורה הציבורית ל-8 שקלים, לעומת 6 שקלים כיום. המחיר החדש, שנקבע מראש ל-1 בינואר עבור הרכבת הקלה במרכז ובירושלים, יחול כעת גם על קווי האוטובוס והמטרוניות (BRT).
עוד באתר:
במשרד התחבורה מציינים כי מרבית הנוסעים נהנים מהנחות שונות, ולכן לא משלמים את מלוא המחיר, אך גם עבורם תהיה התייקרות מסוימת.

בנוסף, משרד התחבורה יקבל תקציב לפיתוח שבעה קווי "רכבת על גלגלים" – סוג של רכבת קלה ללא מסילה, מהירה וזולה יותר להקמה. עם זאת, לכלי זה עדיין אין תקינה בישראל, ולא ברור אם מדובר בקווים חדשים או בהמשך מימון לפרויקטים שכבר בתכנון, כמו הקו החום בין ראשון לציון, רמלה ולוד. למרות שמדובר בפרויקטים מהירים יותר, ההפעלה של קווים אלו צפויה להתחיל רק בעוד כשלוש שנים ולא תקל מיידית על עומסי התנועה.
בתקציב נכלל גם מימון לשלב השני של רפורמת "צדק תחבורתי" של רגב, הכוללת נסיעות חינם לאזרחים ותיקים מגיל 67 והנחה של 50% לנוסעים מכל רחבי ישראל המתגוררים בשכונות בעלות דירוג סוציולוגי 1-5.
בנוסף, הוקצו 250 מיליון שקלים לתוספות שירות בתחבורה הציבורית – הוספת קווים חדשים והגדלת תדירות בקווים קיימים. עם זאת, עדיין לא ברור אילו אזורים ואוכלוסיות יזכו לתוספות אלו. בשנה שעברה הקצה משרד התחבורה 100 מיליון שקלים לתוספות שירות, שרובם הופנו לקווים המשרתים את הציבור החרדי.