
כלי התקשורת הגדולים בעולם, סיקרו את הדרמה הפוליטית בישראל כשאמש (שלישי) בשעות הערב, פיטר ראש הממשלה בנימין נתניהו את שר הביטחון יואב גלנט מהממשלה. אתרי החדשות העולמיים פתחו בכותרות ראשיות ודחקו לזמן מה את הדרמה בארה"ב – הבחירות לנשיאות.
ה"וושינגטון פוסט" דיווח על הפיטורים, וכתב כי "גלנט התבלט כאחד המבקרים החריפים והפומביים ביותר של נתניהו, סביב גישתו למלחמה בעזה והכישלון להגיע לעסקת חטופים עם חמאס".
עוד באתר:
ה"וול סטריט ג'ורנל" הדגיש כי פיטורי שר הביטחון מגיעים "בזמן שבו מדינת ישראל מנהלת מלחמות בעזה ובלבנון, ונמצאת יותר ויותר בעימות גלוי עם איראן". העיתון האמריקאי הוסיף: "גלנט היה העוגן של היחסים עם ארה"ב ואחד מהתומכים הפומביים ביותר של ממשל ביידן בניסיונותיו להגיע להפסקת אש בעזה". עוד היללו את גלנט והגדירו אותו כ"בלם זעזועים" וכמי שנפגש עם שר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין מעל 70 פעמים.
ב"ניו יורק טיימס" כתבו כי החלטה זו היא "צעד דרמטי בעבור ראש הממשלה נתניהו". "גלנט נראה יותר ויותר כיריב פנימי, ואחד הקולות המתונים יותר בממשלה לגבי סוגיות ביטחוניות", נכתב.

פיטוריו של גלנט הצליחו להפוך לכותרות ראשיות באירופה שדחקו את נושא הבחירות בארה"ב לשוליים. "רעידת אדמה בישראל – נתניהו מפטר את שר הביטחון", נכתב בעיתון הגרמני הפופולרי "בילד". (העיתון בו פורסמה הידיעה הנחקרת כעת במשטרה בנוגע ל"פרשייה הביטחונית" בה הודלפו מסמכי מודיעין על ידי דובר לשכת רה"מ, לכאורה).
"חילוקי הדעות על המלחמה בעזה היו גדולים מדי", טוען אתר ה"שפיגל" הגרמני, ומנסה להסביר לקוראיו את הפיטורים הדרמטיים. גם בעיתון "פרנקפוטר אלגמיינה צייטונג" התייחסו לנושא וציינו כי נתניהו "איבד אמון" בשר הביטחון שלו.
החדשות הללו כיכבו בעוד אתרי ועיתוני תקשורת באירופה, ביניהם ה"לה מונד" הצרפתי וגם ה"קוריירה דלה סרה" האיטלקי, שמקדיש לפיטורים את הכותרת הראשית שלו וסיקור מתגלגל, ומציין כי "האופוזיציה בישראל קוראת לציבור לצאת לרחובות".

באתרי החדשות הגדולים, העניין סוקר לצד הבחירות לנשיאות ארה"ב. הדרמה בירושלים הערב נדחקת מתחת לסיקור השוטף של יום הבחירות הגורלי בארה"ב. רשת CNN דיווחה על הפיטורים וציינה כי שר החוץ צפוי להתמנות לתפקיד שר הביטחון החדש. ה-BBC, דיווח על הנושא וכתב: "הפגנות פרצו לאחר שנתניהו פיטר את שר הביטחון".
בגרדיאן הבריטי, הידוע כביקורתי כלפי ישראל, צוין כי גלנט נחשב לדמות מתונה מול "הימין הקיצוני" בקואליציה השלטת בישראל. העיתון הזכיר גם שניסיון קודם לפטר את גלנט הוביל ללילה של מחאות המוניות, שבסופו נאלץ ראש הממשלה לשוב בו מההחלטה.