
האם בזמן ההמתנה בין בשר לחלב, אסור לאכול כל דבר שיש בו מן החלב, או שאפשר להקל בדברים שהם לא חלב ממש, כמו שוקולד מריר שכתוב עליו שהוא בחזקת חלבי?
תשובת הגאון הרב חיים איידלס:
עוד באתר:
"שוקולד מריר שהוא בחזקת חלבי, הסיבה לכך שהוא בחזקת חלבי היא שבקו הייצור שלו היה לפני כן חלב, ויש כאן ביטול לחלוטין, רק שיש אנשים שהם אלרגיים לחלב, ולכן כותבים את זה. אבל אין הכוונה שהכניסו בו חלב כדי לבטל את המרירות, אלא יש בו חלב מכורח המציאות, ובזה יש להקל.
לעומת זאת, אנחנו נחמיר בכל דבר שיש בו חלב שהוכנס בכוונה, על מנת לשפר או להפיג את הטעם וכדומה, גם אם מדובר על כמות ממש מזערית של חלב והאדם טוען שהוא איננו מרגיש זאת, למרות זאת יש להחמיר".
מתוך התוכנית 'דרך חיים', התוכנית משודרת מדי יום חמישי בשעה 21:00.
האזינו לתשובה המלאה: