
היום (חמישי) הוגשו כתבי אישום נגד פ', הדובר בלשכת ראש הממשלה, העצור כבר מספר שבועות בתנאים מחפירים במרתפי השב"כ, ונגד איש מילואים, במסגרת פרשיית הדלפת המסמכים המסווגים.
כתב האישום נגד פ' כולל סעיף של מסירת ידיעה סודית בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, עבירה שעונשה המקסימלי הוא מאסר עולם. איש המילואים נאשם בעבירה פחותה – מסירת ידיעה סודית בלבד.
עוד באתר:
כתבי האישום הוגשו בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ובמקביל התקיימה מחאה סוערת מחוץ לבית המשפט. מאות מפגינים הביעו את התנגדותם למה שכינו "אכיפה בררנית והתעמרות" במעורבים בפרשה, תוך קריאה לבחינה מחדש של התנהלות מערכת האכיפה.
על פי החשד, רס"ר א', נגד במילואים, העביר מסמך מסווג ללשכת ראש הממשלה. המסמך כלל טענות כי מנהיג חמאס יחיא סינוואר משתמש בנושא החטופים כדי לעורר הפגנות ופילוג פנימי בישראל. בעקבות זאת נפתחה חקירה, ורס"ר א' נעצר לצד מעורבים נוספים, בהם פ', בחשד לתכנון פגיעה בביטחון המדינה.
ביחידת המודיעין שבה משרת רס"ר א' התעוררה סערה בעקבות המעצר. 26 קצינים ונגדים חתמו על מכתב יוצא דופן שנשלח לשר הביטחון ולרמטכ"ל. במכתב הם טענו כי היחס כלפי רס"ר א' מחמיר ומפלה בצורה חריגה, וכי מעצרו התנהל כאילו מדובר בסוכן זר.

לדבריהם, צוותים חמושים ורעולי פנים פרצו לביתו של רס"ר א' באישון לילה, ומנעו ממנו מפגש עם עורכי דין במשך עשרה ימים – פעולה שהם מתארים כלא אופיינית ומיועדת "לאחרוני המרגלים". ההתנהלות עוררה תחושות קשות בקרב חבריו ליחידה.
החיילים הדגישו כי מדובר באכיפה בררנית המשפיעה על המורל ביחידה. לטענתם, בפרשיות דומות בעבר לא ננקטו צעדים דומים, והם תמהים מדוע במקרה זה בוצעו פעולות דרמטיות וחריגות כגון פריצה לילית ומניעת ייעוץ משפטי.
"לא ייתכן שדווקא במקרה הזה נשברים כל הכלים על גבו של חברנו", נכתב במכתבם. החותמים קראו להנהגה הביטחונית לפעול במהרה לעצור את הפגיעה בכבודו ובמעמדו של חברם, ולהבטיח יחס שוויוני ושקול בכל פרשיות הביטחון.