
רשימת השאלות לבירורים בשידוכים צריכה לעבור קודם כל בממלכת השאלות העצמיות של ההורים, ושל הילדים. האם אנחנו מכירים את הצרכים הרגשיים של הילדים שלנו? האם אנחנו יודעים מה טוב להם? ולפני כולם, האם אנחנו יודעים מה אנחנו מבררים עבור הכבוד של עצמנו?
הילה טאובר, מטפלת זוגית, בשיחה מרתקת בתוכנית 'עומקא דליבא' עם אפרת ברזל על מה באמת צריך לברר ועל מה באמת צריך להתפלל בשלב הזה של החיים?
עוד באתר:
אז איך מבררים נכון בשידוכים? "אז אחרי שהבחור או הבחורה החמודים שלנו בגדול יודעים מי הם, אחרי שבעצם הילד עצמו עשה את הבירור ויש לו איזה שהם תשובות – מה הוא מחפש, אז אנחנו רוצים ללכת עם הרשימה הזאת בערך, ולנסות לברר, מי הבחור או הבחורה שמציעים לבן או לבת שלי. תבררו אצל מי שמחויב לכם, תנסו למצוא את האנשים שיענו לכם תשובות אמיתיות וכנות, ושמכירים קצת אתכם".
"אז אנחנו צריכים לשאול שאלות שחותרות לאמת, גם אם לאו דווקא נאהב את מה שנשמע כתשובה. אני רוצה לוודא שהזוג הזה לא עסוק רק באיזה 'חידר' נשלח את הילדים ואיפה נגור, אלא 'מי את ומה את רוצה להיות', איפה את רואה את החיים שלך, מה את חושבת לא רק על מחשב בבית, או כל הדברים שהם קצת יותר חיצוניים, אלא אם מדברים על המהות שלהם, זה בעצם להגיד איך אתה רואה משפחתיות, כניסה יותר פנימה".
"כשזוגות מגיעים אליי ואומרים שהם כבר לא רבים, זה מיד מדליק לי נורה אדומה ואני מבררת מה זה אומר. כולנו רוצים להימנע ממריבות אבל אם יש בני זוג שכבר לא רבים, זה אומר שאחד מהם נהיה אדיש. וגם אנשים שלא רבו מעולם, זה גם מעלה לי סימני שאלה, כי אז השאלה היא, כמה אני יכול להיות אותנטי? כמה אני יכול להביא את עצמי, כמו שאני, מבלי לפחד מדחייה וביקורת".
וגם, מה המתנה הגדולה ביותר שאפשר לתת לבן או בת הזוג?
האזינו לדברים המלאים בתוכנית 'עומקא דליבא' בהגשת אפרת ברזל ברדיו 'קול חי':