
"אנשים הרבה פעמים יוצאים מתוך נקודת הנחה שהקדוש ברוך הוא ברא את העולם בלי מטרה ובלי כיוון", אומרת ל'קול חי' בת שבע דרגן, "ואז הוא אמר לעצמו: יש פה גם אנשים, יש פה נשים, יש פה גברים, בוא נראה מה עושים איתם עכשיו, ואז הוא הסתכל ואמר: יש פה באמת את הגברים, שהם קצת יותר טובים, קצת יותר מוצלחים, אז ניתן להם את התפקידים השווים, ולעומת זאת נשים הן פחות מוצלחות מגברים, אז בוא נתקע להן כל מיני מצוות אחרות".
דרגן מוסיפה: "כשאנחנו מסתכלים על העולם באופן הזה, אנחנו אומרים, קודם כל הקדוש ברוך הוא זרק אותנו לפה, ואז הוא אמר, טוב, עכשיו נתקעתי איתם, בוא נראה מה אני אעשה איתם, אבל אנחנו הרי מדברים פה על הקב"ה, והייתה פה מטרה. יש מדרש מאוד יפה, במדרש תנחומא, שמתאר ממש איך הקדוש ברוך הוא, לפני שכל בן אדם יורד לעולם, מוציאים את הנשמה שלו מהגנזך של הנשמות, ומכריזים על המסע שלו. זאת אומרת, אין באמת הבנה למה לבן אדם יש מסע כזה ולבן אדם מסע כזה, זה מעל טעם ודעת".
עוד באתר:
"כל נשמה מקבלת מסע", מבהירה דרגן. "רק אחרי שהיא מקבלת את המסע, אז מתאימים לה גוף ותכונות מדויקות למסע שלה, זאת אומרת שכשאני יורדת לפה, אני מצויידת בדיוק למסע שלי, שלא אני בחרתי אותו. עכשיו, למה הוא זה שקובע ולא אני? פה צריכה להיות אמונה. למה הגברים עובדים באופן הזה, אין לנו לזה תשובות. אבל למה כן יש לי תשובה? שזה לא בגלל שאני דפוקה אז אין לי משהו, ואם היה לי משהו אחר, אז הייתי עושה משהו אחר, אלא שאני מדויקת, בדיוק מי שאני זה מדויק למה שאני צריכה להיות".
"אם אני אחזור לגברים ונשים", מסבירה דרגן, "זה לא שהקדוש ברוך הוא קודם כל ברא גברים ונשים, ואז אמר, מה נעשה איתם? הקדוש ברוך הוא, כשהוא ברא עולם, הייתה לו מטרה, וחלק מהמטרה שלו זה שיעשו פה כל מיני דברים בעולם, באמצעות קיום מצוות, יש תרי״ג מצוות, כשלכל מצווה בעצם יש תפקיד בעולם. הוא לקח את מצוות התפילין ואומר, אוקיי, איזו בריאה תמלא בצורה הטובה ביותר את המצווה הזאת? ואז הוא ברא גבר. ואז הוא לקח מצווה של הדלקת נרות, או הולדת ילדים, או כל דבר אחר, והוא אמר, איזו בריאה, אני צריך לברוא שתשרת את המטרה, והוא ברא אישה. זאת אומרת, אין פה בכלל עניין של שוויון, אין פה עניין בכלל של ערך, כי כל אחד מדויק למטרה לשמה הוא ירד לעולם".
האזינו לדברים המלאים, מתוך התוכנית 'הבמה שלך' בהגשת יונת קפלן: