
דובוש
מצרכים:
עוד באתר:
לעלים:
5 ביצים מופרדות
5 כפות סוכר
4 כפות שמן
4 כפות מים
4 כפות קמח
לקרם קפה:
2 מיכלי קצפת צמחית
1/2 כוס קפה מוכן מ2 כפיות קפה מגורען בטמפרטורת החדר
1/3 כוס ליקר קפה
לתוספת קרנצ'ית:
1 כוס פקאן סיני גרוס גס
לציפוי:
150 גר' שוקולד
1 מיכל קצפת צמחית
3 כפות ליקר קפה
אופן ההכנה:
תחילה מכינים את העלים
מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב
בכלי נפרד טורפים חלמונים מים ושמן
מאחדים מסות ולבסוף מוסיפים את הקמח
משטחים על תבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה
מכינים כך עלה נוסף ומניחים בצד
הכנת הקרם:
מקציפים את המצרכים לקצף יציב
ומכינים את קרם הציפוי
ממיסים שוקולד וקצפת לקרם חלק
מוסיפים ליקר ומניחים בצד
הרכבת העוגה:
חותכים כל ביסקוויט ל2 חלקים שווים
מעל בסיס ביסקוויט מורחים שליש מהקרם ומניחים מעל ביסקוויט נוסף ושוב קרם ושוב ביסקוויט
מסיימים בביסקוויט
מעל שופכים את הציפוי של השוקולד ומפזרים בצורה שווה את הפקאנים המסוכרים
עוגת נס קפה
מצרכים לבצק:
4 כוסות קמח
2 כפות סוכר
חצי כוס מים
4 חלמונים
25 גר' שמרים
300 גר' מרגרינה
2 סוכר וניל
מלית:
4 חלבונים
2 כפות גדושות קפה נמס
1 1/4 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
הכיני בצק וחתכי ל4
הכיני מלית
הקציפי חלבונים וסוכר והוסיפי קפה לקצף רך ויציב
הרכבת העוגה
רדדי עלים והניחי בצק מלית בצק סיימי בבצק
אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה
עוגת לוזים
מצרכים:
לבצק:
2 1/2 כוסות קמח
1 1/2 כוסות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
200 גר' מרגרינה לאפיה
2 ביצים
1/3 כוס יין
200 גר' אגוזי לוז טחונים
שכבת השוקולד האפוי:
200 גר' שוקולד מריר
250 גר' מרגרינה
2 כפות קפה נמס
7 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 כפות קמח
1 כפית אבקת אפיה
קרם מוקה:
100 גר' אבקת סוכר
2 ביצים שלמות
2 כפיות קפה נמס
1 סוכר וניל
200 גר' מרגרינה
4 כפות מחית נוגט
3 כפות ליקר קפה
אופן ההכנה:
הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל רדדי ושטחי על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפי כ 20 ד' או עד להשחמה קלה
הכיני את שכבת השוקולד האפוי:
המיסי בסיר על אש נמוכה שוקולד ומרגרינה הוסיפי את הקפה נמס וערבבי צנני מעט והוסיפי אל השוקולד את החלמונים הקמח והאבקת אפיה
בקערת המקסר הקציפי חלבונים וסוכר לקצף יציב
אחדי את 2 המסות בתנועות קיפול הניחי מעל הבצק האפוי ואפי 20 ד נוספות
צנני
הכנת הקרם מוקה:
במעבד מזון שימי את כל המצרכים ועבדי לקרם חלק
טעמי ותקני תיבול
כשהעוגה קרה יש למרוח את הקרם
להניח את העוגה ללילה במקרר ולחתוך לגודל הרצוי
האזינו: