
ההחלטה להפסיק את פעילות אונר"א בשטח ישראל התקבלה בחגיגיות, אך בירושלים נמצא מחליף שמעורר מחלוקות – הסהר האדום. במכרז שערך משרד הבריאות להחלפת פעולות הבריאות של אונר"א במזרח ירושלים זכה הארגון, למרות עברו המפוקפק. הסהר האדום הואשם בעבר בסיוע ובהענקת טיפול למחבלים. ב"ישראל היום" פורסם כי משרד הבריאות לא פנה לקבלת חוות דעת ביטחונית בנוגע לארגון, ולכן השב"כ לא הביע את עמדתו בנושא.
מתברר כי בתחילת הדרך הועברה המלצה ראשונית מהשב"כ, אך היא ניתנה לפני שהתבררו כל פרטי המקרה. לאחר שהוכרז הזוכה במכרז ללא התייעצות עם גורמי הביטחון, החליט השב"כ שלא להעביר המלצה רשמית בעניין. הנושא, שהתברר בדיעבד, מעורר שאלות על אופן התנהלות הגורמים המעורבים בהחלטה.
עוד באתר:
במקביל, נכנס לתוקפו החוק של ח"כ בועז ביסמוט, הקובע ניתוק מוחלט עם אונר"א בשטחי ישראל. עובדי הארגון בירושלים החלו להעביר את פעילותם לירדן. עם זאת, כניסת הסהר האדום כתחליף עוררה ביקורת חריפה בדיון שנערך בוועדת חוץ וביטחון על יישום החוק. לטענת גורמים שנכחו בדיון, השימוש בסהר האדום במקום אונר"א מסמן תחליף בעייתי במיוחד.
ח"כ עמית הלוי, שהגיש שאילתא בנושא למשרד הבריאות, אמר: "אם במקום אונר"א ייכנס 'הסהר האדום' אז החלפנו נבלה בטריפה. גם בחלם לא היו נוהגים כך בוודאי שלא אחרי 7 באוקטובר". לדבריו, השימוש בסהר האדום מהווה פגיעה ישירה בביטחון המדינה ובאמון הציבור במערכת.
עוד הוסיף הלוי: "העובדה ששירות הביטחון הכללי לא מונע מהסהר האדום שהיה שותף לפעילות הטרור נגד ישראל, לפעול בבירת ישראל היא מעוררת תהיות קשות על הפקת הלקחים במערכת הביטחון ומסכנת את אזרחי ישראל".
השב"כ הגיב על הדברים ואמר: "השירות לא היה מעורב בהליכי המכרז או בהחלטה על הזוכה בו, ועודכן בנושא רק בדיעבד".