
שטרסבורג, צרפת: מחר (שלישי) תעלה להצבעה באסיפה הפרלמנטרית של מועצת אירופה הצעת החלטה הקוראת למדינות היבשת "למנוע רצח עם על ידי ישראל ולפעול לענישה הולמת". משלחת הכנסת, שנמצאת בשטרסבורג, נערכת במאמצים קדחתניים לקראת ההצבעה, כאשר באותו אולם יתקיים בעוד יומיים טקס לציון יום השואה הבינלאומי, לציון 80 שנה לשחרור מחנה אושוויץ.
חבר המשלחת, ח"כ בועז ביסמוט, הביע ביקורת חריפה על המהלך הצפוי: "לפני 80 שנה השמידו מדינות אירופה את הנאצים, אך היום הן אוסרות על ישראל להשמיד את הנאציזם החדש. העולם דורש מישראל לעצור את המלחמה ובכך לשמר את שלטון חמאס. זה לא יקרה. החטופים ישובו, וחמאס לא ישלוט בעזה".
במהלך היומיים הקרובים צפויים חברי הכנסת לקיים מרתון פגישות עם נציגים ממדינות שוויץ, יוון, אסטוניה, צרפת, ליטא, הונגריה ואוקראינה. בנוסף, הם ישתתפו בדיונים בוועדת הרווחה ובמליאת המועצה, שם יתעמתו עם נציגים פלשתיניים וינסו לשכנע לתמוך בניסוחים מתוקנים שיגישו מטעם הכנסת ומדינת ישראל.

עוד באתר:
הצעת ההחלטה נסמכת על דו"ח שנכתב עבור מועצת אירופה על ידי חברת מועצת הסנאט ההולנדי, ססקיה קלוט. בדו"ח נאמר בין היתר: "מספר ושיעור ההרוגים והפצועים בעזה הוא מפלצתי", וכן נמתחה ביקורת על יחס ישראל כלפי אונר"א: "ההאשמות החוזרות ונשנות של ישראל במטרה להכפיש את אונר"א אינן מבוססות… אונר"א אינה ניתנת להחלפה בעזה".
המשלחת הישראלית מודאגת במיוחד מההשפעה של דו"ח זה על ההחלטה הצפויה. במועצת אירופה חברות 46 מדינות, בהן גרמניה, צרפת, רוסיה, אירלנד וטורקיה, כאשר ישראל מחזיקה במעמד של "משקיפה". היכולת הישראלית להשפיע מוגבלת בהשוואה לחברות מלאות.