
נשיא המדינה יצחק הרצוג נושא בשעה זו (שני) נאום נוקב בעצרת השנתית של האו"ם לציון יום השואה הבינלאומי, במלאת 80 שנה לשחרור מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו. בנאומו, הנשיא מותח ביקורת חריפה על המוסדות הבינלאומיים, כשהוא מאשים אותם בצביעות ובהגנה על "מבצעי הזוועות".
הרצוג פותח את נאומו בהתייחסות למצבם הקשה של החטופים שמוחזקים על ידי חמאס. "אני ניצב בפניכם כנשיא של אומה נחושה וגאה, ועם זאת – מיוסרת וחסרה", הוא אומר. הנשיא מדגיש כי "90 ישראלים ואזרחים זרים עדיין מוחזקים בשבי חמאס בתנאים תת-אנושיים, ללא טיפול רפואי בסיסי וחיוני, ללא ביקורים של הצלב האדום, ובניגוד לחוק הבינלאומי", וקורא לקהילה הבינלאומית לפעול באופן מיידי לשחרורם.
בהמשך דבריו, הנשיא עובר למתוח ביקורת חריפה על מוסדות האו"ם. הוא מזכיר את ההחלטה מ-1975 שהכריזה על הציונות כגזענות, ומבהיר: "המגדלור המוסרי הזה נשחק שוב ושוב". הרצוג מזהיר כי "היום אנו מוצאים את עצמנו שוב בצומת דרכים מסוכן בהיסטוריה של האו"ם", כשהוא רומז לאתגרים המוסריים העומדים בפני הארגון כיום.
עוד באתר:
הנשיא מתייחס במיוחד לאיום האיראני, המהווה, לדבריו, סכנה חמורה. "שערורייתית אפילו יותר היא העובדה שמדינה חברה באו"ם מתכננת ופועלת באופן מוצהר להשמיד מדינה אחרת החברה באו"ם", הוא אומר. הרצוג מדגיש כי "ההנהגה הקיצונית של איראן הפכה את מדינתה לחממה של אנטישמיות, שנאה וטרור", וקורא למדינות העולם לפעול יחד כדי לבלום את האיום.
בנוסף, הרצוג מתריע מפני התגברות האנטישמיות ברחבי העולם. לדבריו, "זו קריאת השכמה דחופה עבור האנושות כולה". הוא מדגיש את הצורך במאבק משותף נגד הטרור והשנאה, ומצהיר כי "ערעור על זכותנו להתקיים הוא לא דיפלומטיה, אלא אנטישמיות גלויה".
הנשיא גם מתייחס לתהליכי השלום במזרח התיכון, ומביע תקווה להמשך התקדמות בכיוון זה. "כרתנו בריתות והסכמי שלום ששינו את פני המזרח התיכון", הוא מציין. הרצוג מדגיש כי תהליך השלום אינו רק אינטרס ישראלי, אלא גם אינטרס אזורי ובינלאומי.
עוד בדבריו, הנשיא מדגיש את חשיבות השותפות הבינלאומית במאבק נגד הקיצוניות והטרור. הוא קורא למנהיגים ברחבי העולם להתלכד למען עתיד של ביטחון ושגשוג לכל העמים, תוך חיזוק הערכים המשותפים.
בסיום דבריו, הרצוג מביע תקווה לעתיד של שלום ושיתוף פעולה במזרח התיכון. "אני מתפלל ליום בו נביא שלום יחד עם עוד ועוד מדינות באזורנו; ושבכל המזרח התיכון – ישראלים, פלסטינים, וכל עמי האזור, יחיו בשלום זה לצד זה", הוא מסכם.