
שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, שיגר מסר מאיים כלפי ישראל וארצות הברית בריאיון ל"סקיי ניוז". לדבריו, "אם השתיים יעשו דבר משוגע שכזה ויחליטו לתקוף – זה יוביל לאסון רע מאוד במזרח התיכון". עראקצ'י התייחס לאפשרות של תקיפת מתקני הגרעין בארצו והזהיר מפני השלכות כבדות שעלולות להתפשט ברחבי האזור.
במהלך הריאיון, דיבר עראקצ'י על הפגיעה בציר הרשע ובשלוחותיו במזרח התיכון בעקבות המלחמות בעזה ובלבנון. "בנות בריתה של איראן נחלשו, אך באותו הזמן – הן מצליחות להשתקם", ציין. עראקצ'י סירב להציג אופטימיות לגבי חידוש המשא ומתן עם וושינגטון בנוגע לתוכנית הגרעין: "יש צורך במאמץ רב כדי שאיראן תיכנס למשא ומתן מול ארה"ב באשר להסכם גרעין חדש".
עוד באתר:
בנושא הסכסוך הישראלי-פלסטיני, עראקצ'י מתח ביקורת חריפה על תוכניתו של טראמפ להוציא פלסטינים מרצועת עזה, ואף הציע בהתרסה "להוציא את הישראלים לגרינלנד". הוא הוסיף כי "אין ליהודים זכות לכבוש את ארצם של הפלסטינים", וציין שלדבריו הפלסטינים הם שצריכים להחליט על גורלם.
מאז נפילת משטר אסד בסוריה, התמודדה איראן עם קריסת הגשר היבשתי שאפשר לה להעביר נשק וכספים לחיזבאללה. בעקבות כך, שלטונו של חמינאי מחפש חלופות להעברת תמיכה ארגונית וצבאית לשלוחותיה באזור.
על פי דיווח שפורסם בשבוע שעבר, איראן החלה להשתמש בדיפלומטים מטעמה להעברת כספים לחיזבאללה דרך חברות תעופה זרות, זאת בשל הפיקוח ההדוק של ישראל על חברות התעופה האיראניות. מקורות מודיעיניים במערב גילו כי אחת החלופות שאיראן מנסה לפתח כוללת העברת כספים דרך טורקיה.
בתחילת החודש עיכבו גורמי ביטחון בלבנון מטוס איראני בנמל התעופה בביירות למשך שעות, בשל חשש שדיפלומטים איראנים שעל סיפונו ניסו להעביר באמצעותו מיליוני דולרים לחיזבאללה. עיכוב זה הדגיש את הלחץ הכלכלי תחתיו פועל חיזבאללה ואת הניסיונות המתמשכים של איראן לספק לו תמיכה כספית.