
עומר בן יעקב, נהג דן ונציג ועד העובדים בסניף נתיבות, שוחח עם צבי טסלר בתוכנית 'המוקד הציבורי' על ההשלכות של חודש הרמדאן על תדירות קווי התחבורה הציבורית. בן יעקב ציין כי בכל שנה, כאשר מגיע הרמדאן, ישנה ירידה בכמות הנהגים הזמינים, כיוון שחלק גדול מהם צמים ואינם מסוגלים לבצע משמרות מלאות. לדבריו, משרד התחבורה הגיב השנה באיחור, וההודעות על שינויים וביטולי קווים פורסמו באיחור, מה שיצר בלבול רב בקרב הנוסעים.
כדי להתמודד עם המחסור בנהגים, החברות מגייסות נהגים מסניפים אחרים או מקבלנים פרטיים. כתוצאה מכך, חלק מהקווים מתבטלים, ולעיתים הנוסעים כלל אינם מודעים לכך. יתרה מכך, אוטובוסים מחברות פרטיות אינם מחוברים למערכת ה-GPS, ולכן מידע על זמני הגעת האוטובוסים אינו זמין באפליקציות התחבורה הציבורית. בן יעקב ציין כי הדבר גורם לתסכול רב בקרב הנוסעים, שמחכים לאוטובוסים שאינם מגיעים, ולעיתים אף מתעמתים עם הנהגים.
עוד באתר:
פורים והאתגרים הצפויים
השנה, חג הפורים נופל על סוף השבוע, מה שעלול להחמיר את עומסי התחבורה הציבורית. בן יעקב הזהיר כי יש להיערך מראש ולתכנן נסיעות בזהירות, במיוחד ביום שישי, שבו תדירות הקווים עשויה להיות נמוכה משמעותית. הוא המליץ לנוסעים לצאת מוקדם בבוקר אם הם מתכננים להשתמש בתחבורה הציבורית, שכן בהמשך היום עלולות להיווצר עיכובים משמעותיים.
תופעות ונדליזם בתקופת הפורים
מעבר לעומסי התנועה, נהגי האוטובוסים נאלצים להתמודד גם עם תופעות של ונדליזם, כמו השלכת נפצים בתוך האוטובוסים, ריסוס קצף על שמשות הנהג ושימוש באמצעים אחרים להטרדה. בן יעקב ציין כי במקרים רבים הנהגים חשים חסרי אונים, משום שלא תמיד ישנה תגובה מספקת מצד הרשויות. הוא קרא להורים לשים לב לילדיהם ולוודא שאינם משתתפים בפעילויות שעלולות לסכן את עצמם או את הנוסעים האחרים.
לסיום, בן יעקב פנה למאזינים בבקשה לגלות אחריות וסבלנות בתקופה מאתגרת זו. הוא הדגיש כי גם הנהגים מתמודדים עם קשיים רבים וזקוקים להבנה מצד הציבור. לדבריו, "אדם נמדד בכוסו ובכעסו", ולכן יש לנהוג באיפוק ובכבוד כלפי הנהגים ושאר הנוסעים. הוא הדגיש את הצורך בתכנון מוקדם של נסיעות בתקופת הפורים והרמדאן, על מנת למנוע אכזבות ותסכולים מיותרים.
האזינו לשיחה המלאה מתוך 'המוקד הציבורי' ב'קול חי':