
מציות לפסח-הדגמה כפול 2
מצרכים
עוד באתר:
12 ביצים
1 כוס שמן
3 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
מעט פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
לערבב לשטח דק על תבנית לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 7 ד'
להפוך ולחתוך עם גלגלת פיצה
לאפות 3 ד' נוספות או עד להשחמה
פחזניות לפסח- מתאים לפירורים לפסח
מצרכים
100 מל מים
70 מל שמן
175 גר' קמח תפוחי אדמה
10 גר' א אפיה
3-4 ביצים
3-4 כפות פטרוזליה
2-3 כפות עירית קצוצה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
מחממים שמן מים מלח וסוכר מוסיפים את הקמח וטורפים עד שנפרד מהדפנות של הסיר
מסירים מהאש מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים את הביצים אחד אחד
מזלפים פחזניות ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה
לפירורי לחם לפסח פותחים את הפחזניות ומיבשים בתנור
טוחנים לפירורים
עוגיות שוקולד מתפוצצות לפסח
מצרכים
150 גר' שוקולד מריר
50 מ"ל שמן
75 גר' אבקת סוכר
2 ביצים
ת וניל
100 גר' קמח תפוא
50 גר' עמילן טפיוקה
לציפוי
סוכר
אבקת סוכר
אופן ההכנה
ממיסים שוקולד ושמן למסה חלקה
מערבבים קמחים
מקציפים ביצים עם סוכר ומאחדים לסרוגין עם הנוזלים והאבקות
מקררים את המסה מזלפים בתבניות מרופדות בנייר אפיה מפזרים סוכר ואבקת סוכר
אפיה בחום של 160 מעלות כ 12 ד
סלסילות מעלי בלינצ'ס במלית פרגיות-כשר לפסח
מצרכים לבלינצ'ס– מתאים לאטריות לפסח
6 ביצים
6 כפות קמח תפוחי אדמה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כוס שמן
למלית
4 פרגיות טחונות גס
2 בצלים קצוצים
2 חב פטריות קצוצות
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
בבלנדר מוט טרפי את המצרכים למסה חלקה
חממי שמן במחבת וטגני חביתיות דקות
הכנת המלית
טגני בצל ופטריות עד להשחמה
טגני את הפרגיות עד להשחמה הוסיפי את הבצל והפטריות ערבבי תבלי טעמי ותקני תיבול
קרצי עם קורץ דסקיות מהבלינצ'ס בקוטר של כ 2 ס"מ יותר מהקוטר של תבנית השקעים
אפשרי להשתמש בקוקטיים חד"פ אז צריך בלינצ'ס בקוטר 3 ס"מ גדול מקוטר התבנית
הניחי את החביתית בשקע ואפי עד להשחמה
חלצי חממי את תערובת המלית והניחי בסלסילה הגישי חם
האזינו לדברים המלאים, מתוך התוכנית 'אשת חיל' בהגשת מיכל ירושלמי: