
לפחות 147 סטודנטים זרים קיבלו בשבועות האחרונים הודעות על שלילת אשרות השהייה שלהם בארצות הברית, כחלק ממדיניות נוקשה של ממשל טראמפ נגד גילויי אנטישמיות בקמפוסים האמריקאיים. המהלך חסר התקדים לא פוסח על אוניברסיטאות ברחבי המדינה, מהפרטיות והיוקרתיות ביותר כמו הרווארד וסטנפורד, ועד למוסדות ציבוריים כמו אוניברסיטאות טקסס, מינסוטה וקליפורניה.
על פי דיווח בניו יורק טיימס, רבים מהסטודנטים המגורשים לא קיבלו הסבר לשלילת האשרה שלהם. עורכי דין המתמחים בענייני הגירה מספרים על "פניות בהולות" מסטודנטים שקיבלו הודעות מפתיעות ממשרד החוץ האמריקאי או מהאוניברסיטאות שלהם. נראה כי הסטודנטים האנטישמיים התחילו להבין סוף סוף שיש השלכות לפעילות הבזויה שלהם.
עוד באתר:
מחמוד חליל, אחד ממנהיגי המחאות הפרו-פלסטיניות באוניברסיטת קולומביה, עדיין נמצא במתקן מעצר בניו ג'רזי בעוד ממשל טראמפ מנהל הליכים משפטיים לגירושו מהמדינה. במקרה אחר, הסטודנטית הטורקייה רומיסה אוזטורק נעצרה על ידי רשויות ההגירה בארה"ב בגלל מאמר פרו-פלסטיני שכתבה.
במקביל למדיניות הגירוש, ממשל טראמפ הצליח להפעיל לחץ כבד על אוניברסיטאות יוקרתיות. אוניברסיטת קולומביה "התקפלה" לאחר שטראמפ איים לחתוך תקציבים ומענקים פדרליים בשווי 400 מיליון דולר. כתוצאה מכך, התפטרה הנשיאה הזמנית, קתרינה ארמסטרונג, והאוניברסיטה הסכימה להציב עשרות שוטרים בקמפוסים ולהפקיע את השליטה בחוגי לימוד מסוימים, כמו החוג ללימודי האיסלאם והמזרח התיכון.
ממשל טראמפ לא מסתפק בקולומביה ואיים לחתוך תקציבים פדרליים גם לאוניברסיטאות יוקרתיות אחרות כמו הרווארד ופרינסטון, לעיתים בהיקף של מיליארדי דולרים.
בעוד האוניברסיטאות מתמודדות עם המדיניות החדשה, ההערכה היא שמספר המגורשים עשוי לגדול בשבועות הקרובים. ממשל טראמפ הבהיר שזוהי רק תחילתה של מדיניות נרחבת למאבק באנטישמיות בקמפוסים, שכוללת גם איומים כלכליים על מוסדות אקדמיים וצעדים משפטיים נגד סטודנטים אנטישמיים.