
בראיון ל'מהדורה המרכזית' ב'קול חי' בהגשת אבי מימרן, שוחח ראש המל"ל לשעבר אייל חולתא מוושינגטון על המשא ומתן לשחרור החטופים, הלחץ האמריקני והשיקולים הפוליטיים המשפיעים על המלחמה בעזה. חולתא הדגיש את הצורך לתרגם את ההישגים הצבאיים להישגים מדיניים ואת ההזדמנות לסיים את המלחמה בתנאים נוחים לישראל.
על המשא ומתן עם חמאס, שמובל בחלקו על ידי הבית הלבן, אמר חולתא: "השאלה היא אם אנחנו מתקרבים לרגע האחרון שבו אפשר לסיים את המלחמה". לדבריו, לאחר כ-600 ימי לחימה, ישראל צריכה לנצל את הלחץ האמריקני המשמעותי כדי להגיע לתנאים שישרתו את האינטרסים שלה. עם זאת, הוא הזהיר כי חמאס עשוי להחזיק בחטופים כקלף מיקוח עד הרגע האחרון.
בנוגע לדרישת ישראל לפירוז חמאס, חולתא הבחין בין מטרות ריאליות לבלתי אפשריות: "אם הכוונה היא לאסוף כל קלצ'ניקוב ורקטה, זו מטרה לא ריאלית. אבל למנוע מחמאס לתפקד ככוח צבאי ולהבטיח שלטון אזרחי שאינו תומך בטרור – זה אפשרי". הוא הדגיש כי הישגי צה"ל בעזה הם "המשמעותיים ביותר מאז מלחמת העצמאות", אך יש לתרגם אותם לתוצאה מדינית שתחליף את שלטון חמאס.
עוד באתר:
חולתא התייחס למדיניות האמריקנית ואמר כי טראמפ לא "העמיד את ישראל על הולד", אך ייתכן שהשהה את היחסים עם נתניהו בשל התנגשות אינטרסים. "טראמפ נזקק להפסקת אש לקראת ביקורו בסעודיה, בעוד נתניהו מעדיף להמשיך את המלחמה. זו הייתה הזדמנות מדינית אדירה שפספסנו", טען. עם זאת, הוא ציין כי עמדות טראמפ בנושא הגרעין האיראני והנוכחות האמריקנית במפרץ תואמות את האינטרסים הישראליים, אך מתח ביקורת על התיאום הלקוי בתימן.
לגבי השפעת הפוליטיקה הפנימית על קבלת ההחלטות, חולתא הביע חשש: "לצערי, אני לא מתרשם שהשיקולים של ראש הממשלה נקיים משיקולי יציבות קואליציונית". הוא התנגד לעמדות שרים שתומכים בהמשך הלחימה בעזה גם במחיר השארת החטופים בשבי: "כיהודי וכציוני, אני לא יכול להסכים לכך".
האזינו לראיון המלא הערב ב'מהדורה המרכזית' בהגשת אבי מימרן ב'קול חי':