
בדברי פתיחה מרתקים 'שמור וזכור, לקראת חג השבועות, שיתף הגאון רבי אברהם יוסף תובנות עמוקות על משמעות מתן תורה וההכנה לקראתו.
"הגענו לישורת האחרונה לפני היום הגדול בימי שנה, יום מתן תורה," פתח הרב, והדגיש כי "מתן משמעותו שיש לנו את היכולת לקבל את המתנה מידו הפתוחה והרחבה של הקדוש ברוך הוא." הוא הציג שאלה מרכזית: "איזה כלי הכנו? האם הכלי שהכנו הוא כלי שראוי, גדול, מסוגל לקלוט ולהכיל בתוכו הרבה, או שהכנו איזו שקית קטנה שבקושי אפשר להניח בחופן?".
הרב הסביר כי ההכנה בימי ספירת העומר היא המפתח: "הכנו את עצמנו הרבה, נקבל הרבה. הכנו את עצמנו מעט, נקבל מעט. הכל תלוי בנו." הוא הדגיש את חשיבות השבוע האחרון כ"מועד האחרון" להתעלות, במיוחד במידות טובות, שהן "הבסיס, השורש שממנו יצמח אילן גדול של תורה".
עוד באתר:
בהתייחסו לפרשות קדושים ובהר, ציין הרב כי הן עוסקות במצוות שבין אדם לחברו, וקרא להתחשבות בזולת: "ואהבת לרעך כמוך – המשמעות של זה להיות כמה שיותר מתחשב בזולת." הוא הוסיף כי "ככל שהאדם גדול יותר בנתינה, כך משמיים נותנים לו יותר ויותר את היכולות להתעלות".
הרב גם התייחס למנהג הישיבה כל הלילה בחג השבועות: "כשם שבזמן מתן תורה, בהיות הבוקר קיבלנו את התורה, גם אנחנו בדורות האלה עדיין מדי שנה בשנה בהיות הבוקר מקבלים את התורה." הוא סיים בקריאה לראות את התורה כמתנה מחודשת, ולא כירושה: "שלא יאמר אדם שבתורה יש איזו פרוטקציה… ראינו כבר הרבה בני עניים שמהם יצאה תורה, שפקע שמם, שנעשו ענקיים בהבנה, בידיעה".
האזינו לדברים המלאים בפתח תוכנית 'שמור וזכור' בהגשת הגאון הרב אברהם יוסף ב'קול חי':