
כבר כמה שבועות שהתוכנית 'המוקד הציבורי' עוסקת בתלונות רבות של מאזינים על חוויות מאכזבות מבית העסק "מרכז הזול" בבני ברק, הסמוך לגן ורשה. יהודה מביתר עילית הוא אחד מהם – והוא עלה לשידור עם סיפור שלא מותיר מקום לספק: משהו חמור קורה בשירות הלקוחות של החנות.
"באמצע חודש שבט, נסעתי עם אשתי לבני ברק והזמנו ממרכז הזול ארון ספרים ומיטת אירוח רזרבית", סיפר יהודה. "הארון לא היה דחוף לי, וביקשתי שיספקו אותו אחרי פסח. אלא שפתאום יומיים לפני פורים מתקשרים אליי ואומרים: או שתקבל את זה מחר – או לא מבטיחים שתספיק לקבל לפני פסח".
וכאן התחילה מסכת של תקלות: "הם באו באיחור של שעה וחצי. המתקין שם את הרגליות על החלק הלא נכון, ואז מתקשר לבוס שלו שישלח לו הנחיות איך להרכיב את הארון. הוא לא ידע איך לבנות את זה. שבר לי את הדיקט, סדק את הגב של הארון – ובסוף יצא עקום מכל הכיוונים".
עוד באתר:
לכתבות נוספות בנושא > כנסו
למרות הפניות הרבות לבית העסק, השירות לא השתפר – והבעיה לא נפתרה. "אמרו לי שיבוא מישהו מטעמם, יהודי אמין שיסדר הכל. הוא לא הגיע. אני נשארתי עם ארון בלי ידיות, שקרוב להתמוטט. אי אפשר לשים בפנים ספרים – הוא פשוט קורס".
כשנשאל האם קיבל מענה כלשהו, הקריא המגיש את תגובת החנות – תגובה קצרה ולקונית: "השירות הוא עד שנה. אפשר להתקשר לחנות בטלפון 03-6181212 ויטופל בהקדם".
המגיש לא הסתיר את מבוכתו מהתגובה. "זה פשוט מביך", אמר.
כדי להבין מה זכויותיו של יהודה – ואיך צרכן יכול לפעול במצב כזה – עלה לשידור עו"ד דודו אבן חן, דובר הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן. הוא פתח בהסבר חשוב: "לפי חוק הגנת הצרכן, אם מדובר בריהוט שהורכב בבית – אי אפשר לבטל את העסקה לאחר ההרכבה. זו לא עסקה רגילה שאפשר להתחרט עליה תוך 14 יום. אלא אם מדובר במוצר מוכן מראש – כמו כיסא או שידה – שאז יש זכות ביטול".
אבל במקרה הזה, הבעיה היא לא חרטה אלא מוצר פגום. כאן, לדבריו, יש מקום לפעולה משפטית: "יהודה יכול – וכנראה גם צריך – להגיש תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. הוא יכול לטעון ששילם על מוצר תקין אך קיבל מוצר פגום, קיבל שירות לקוי, התריע שוב ושוב – ולא קיבל פתרון".
עו"ד אבן חן מרגיע: התהליך פשוט, מהיר, ואינו דורש עורך דין: "ניגשים לאתר הרשות השופטת, ממלאים טופס קצר באורך חצי עמוד, משלמים אגרה של 40 ש"ח ומגישים תביעה. לא צריך שפה משפטית ולא ייצוג. גם הצד השני – החנות – לא יכול להביא עורך דין".
לדבריו, עצם ההודעה על כוונה לתבוע עשויה להביא לפתרון מהיר: "כשהעסק מבין שאתם רציניים – יש לו אינטרס לסיים את זה לפני פסק דין. אף חנות לא רוצה לעמוד מול שופט כשיש ראיות, צילומים, התכתבויות – ושירות מזעזע".
ומה לגבי התערבות של רשות הצרכן? "אנחנו ברשות מטפלים במקרים של הטעיה צרכנית – למשל כשאמרו ללקוח שמדובר במוצר ישראלי והתברר שזה תוצרת חוץ. במקרים של שירות לקוי או התקנה גרועה – זו סמכות בית המשפט לתביעות קטנות".
יהודה, שעדיין ממתין לידיות לארון, לא לבד. התוכנית קיבלה פניות רבות נוספות על אותה החנות. "אל תהיו פראיירים. אם לא תדרשו את הזכויות שלכם – אף אחד לא יעשה את זה במקומכם", סיכם המגיש.
האזינו לאייטם המלא מתוך 'המוקד הציבורי' ב'קול חי':