
משרד התחבורה הוציא אולטימטום חריף לחברת נמל אילת, המפעילה את הנמל הדרומי, לאחר שהודיעה על כוונתה להפסיק את פעילותו החל מיום ראשון הקרוב. במכתב שנשלח אתמול (חמישי) על ידי מנכ"ל חברת נמלי ישראל (חנ"י), פנחס צרויה, למנכ"ל נמל אילת, גדעון גולבר, נכתב כי סגירת הנמל ללא אישור הממשלה מהווה הפרה של החוק ושל הסכם ההחכרה. צרויה הזהיר כי פעולה כזו עלולה להוביל לביטול ההסכם ולהעברת השליטה בנמל לידי המדינה.
ההחלטה של חברת נמל אילת להפסיק את הפעילות נובעת ממשבר כלכלי מתמשך, שהוחרף על ידי מתקפות החות'ים בתימן, ששיבשו את נתיבי השיט לנמל מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל. בנוסף, עיקול חשבונות הבנק של החברה על ידי עיריית אילת, בשל חובות כספיים, הוביל להחלטה לסגור את הנמל, שמשמש כשער מרכזי לייבוא כלי רכב וסחורות לישראל.
צרויה הבהיר במכתבו כי "תאגיד מוסמך אינו רשאי להחדיר את פעילות הנמל או חלקו אלא באישור הממשלה", תוך הפניה לסעיף 22(ב) לחוק. הוא הדגיש כי סגירת הנמל תיחשב כהפרה יסודית של הסכם המקרקעין, שתאפשר לחנ"י ליטול את השליטה על שטחי הנמל והנכסים שבו, כדי להבטיח את המשך התפקוד שלו כמתחם חיוני לביטחון ולכלכלה הישראלית.
עוד באתר:
המשבר בנמל אילת מעורר דאגה רבה, שכן הוא מהווה ציר תחבורתי מרכזי עבור ישראל, במיוחד בתחום ייבוא כלי רכב. השיבושים בנתיבי השיט, שנגרמו ממתקפות החות'ים בים סוף, הובילו לירידה חדה בפעילות הנמל, והעמיקו את הקשיים הכלכליים של החברה המפעילה. עיריית אילת, שדורשת תשלום חובות, הוסיפה לחץ נוסף על החברה, והובילה להחלטה הדרמטית על סגירה.
מנכ"ל משרד התחבורה, בתגובה למצב, מאיים כעת לפתוח את ניהול הנמל למכרז חדש אם החברה תממש את כוונתה לסגור אותו. המהלך משקף את חשיבותו האסטרטגית של הנמל, שמשמש לא רק כמרכז כלכלי אלא גם כנכס ביטחוני. צרויה הדגיש כי על החברה להמשיך לספק שירותי נמל "על פי חובותיה לפי כל דין", כדי לשמור על הרציפות התפקודית של הכלכלה הישראלית.