
בתוכנית 'קוביס על הבוקר' בהגשת קובי סלע ב'קול חי', התראיין השף מאיר בראל, המשדר מנורווגיה, שם "התחיל החורף" בניגוד לחום הישראלי. בראיון הומוריסטי ומחמם לב, הוא שיתף מתכון למנת מסחן, מנה ערבית-גלילית מסורתית, בגרסה מודרנית של רשת המסעדות פיטמאסטר, והתייחס בצחוק לטיולים של משפחות חרדיות בחו"ל במהלך בין הזמנים.
קובי סלע פתח את הראיון בשאלה על החורף בנורווגיה, בעוד בישראל "נחנקים מחום ומזיעים" ואמר כי הוא "מתעב תיעוב עמוק" את אלה שנוסעים לחו"ל במהלך בין הזמנים, וסיפר כי אשתו הציעה להצטרף למשפחות חרדיות שמארגנות כשרות בחו"ל, אך הוא דחה זאת: "מה נראה לך? אנחנו משפחה כזו שמאמצים אותה ככה? זה לא עובד".
הרב בראל הציג מתכון למנת מסחן, שהוא תיאר כמנה ערבית-גלילית מסורתית: "מנה שחזקה מאוד במסעדות שלנו ברשת פיטמאסטר, מאוזנת להפליא, מכילה חלבון ופחמימה, וסופר טעימה." הוא הסביר כי מסחן היא מנה שבמקור הכינו בבור במטפונה, שם בישלו עופות, בקר או כבש עד שהבשר התרכך, ואז הניחו אותו על לחם. הוא ציין כי המילה "לחמה" בערבית מתייחסת לבשר, אך יש בה קונוטציה ללחם, וכך המנה משלבת בין השניים.
עוד באתר:
בגרסת פיטמאסטר, המנה מוגשת בטורטיה: "לוקחים עוף, המוצר הזמין, הנגיש, ומבשלים אותו בתנור עם שלושה מרכיבים בלבד: מלח, פלפל, וחוואייג' תימנית – או תערובת גריל אוף למי שאין." הוא המליץ להשתמש בשוקיים או כרעיים, לבשל עד ריכוך, ואז להוסיף את "הקיק של הטעם" – לימון כבוש. את העוף המפורק, עם הנוזלים והתבלינים, ממלאים בטורטיה, מגלגלים, ומטפטפים מעל לימון כבוש נוסף. את הטורטיה אופים בתנור כ-10 דקות ב-180 מעלות לקבלת מרקם קריספי: "אני שומר על אפייה תלושה לפני ההגשה."
הרב הדגיש כי המנה מתאימה במיוחד לתחילת השבוע עם שאריות משבת: "אפשר למלא אותה עם כל בשר אחר – בקר, אפילו דגים." הוא המליץ להגיש לצד תערובת של צ'ילי מתוק ומיונז – "יולי צ'ילי כזה, מגניב, טעים" – ועם סלט שורשים או סלט ירוק. הוא ציין כי המנה מאוזנת תזונתית: "אחוז הפחמימה נמוך, אחוז החלבון גבוה, יש ירקות בצד, והיא משביעה, לא משמינה, ממש ממעלה יפייפייה."
האזינו לדברים המלאים: